Legyen SZAVA !

Legyen SZAVA !

Gyurcsány eltrumposodása

Avagy a brand-építés minőségének hanyatlása

2017. május 18. - Legyen SZAVA

Élőlény, tárgy, fogalom? Aki látta Gyurcsány Ferenc tévés szereplését Orbán bankszámláiról, felteszi a kérdést: ez most egy médiahekk volt, vagy a bulvárhoz edzett nézőközönség ingerküszöbének áttörése valami szokatlan flash mob-bal, vagy barkochbába oltott stand-up komédia?. Valószínűleg minden egyben: Gyurcsány elővette az amerikai elnökválasztás trükkjét, a Trump-i modellt, a populista kártyát (megjegyzem Orbán is ezt használja). Mindegy, hogy igaz-e a hír, van-e hír egyáltalán, álhír-e, csak beszéljenek róla. Mondhatnánk, hogy az "alternatív tény" is tény, de nem az. Trump a twitteren bombázta a követőit, míg a magyar vidéki választót a televízión keresztül lehet legjobban elérni. Mondjuk a Hír TV országos lefedettsége kérdéses, de azt gondolhatta Gyurcsány, ez bizony még beüthet a nyári szünet előtt.

trump.jpg

Nem védeni akarjuk Orbánt, mert nincs rászorulva, és van miért támadni bőven, de ez az igen-nem felelet játék egy rossz ripacskodás volt a ex-miniszterelnöktől. A szavahihetősége ott vált kérdésessé az "interjú" során, hogy tudott Orbán bankszámláinak létezéséről már korábban, de nem tulajdonított ezeknek jelentőséget. Egy orosz magas rangú politikustól tudott róla. De akkor nem tartotta fontosnak. Most meg egy orosz akcentusú, angolul beszélő közvetítőn keresztül nézeget számlakivonatokat, de még nincs a birtokában. És ezzel a TV műsorral akarja felsrófolni az árat, amit majd neki fizetnie kell, de nem tudja elérni a közvetítőt. Komolytalan. Ekkora lenne a baj? Értjük mi, hogy előre menekül, de legalább egy hihető sztorival állt volna elő (nem vitatva azt a feltételezést, hogy lehet Orbánnak külföldi vagyona a magyaron kívül).

Gyurcsány korábban már bevallottan "hazudott reggel, délben, este", tehát nem is lenne neki felróható az esetleges lódítás (ha nem lenne bizonyítéka), de mit várunk egy olyan akkori vezető politikustól, aki anno tudott Orbán külföldi százmillióinak létezéséről, de nem foglalkozott vele. Milyen előrelátást feltételez ez? Milyen jogkövetést mutat ez? Ilyen ember kezébe adjuk az ország sorsát? A másik magyarázat: neki ez természetes volt, hogy a világ életében bérből-fizetésből élő Orbánnak több száz milliója van külföldön, offshore számlán? Mindkét magyarázat kapásból alkalmatlanná teszi Gyurcsányt a kormányzásra, ismét. (Van egy harmadik magyarázat: Gyurcsány fél valakitől és ezt borította rá a nyilvánosságra.) 

Mindenesetre, személyes és párt brand-építés folyamata zajlik a Botka-Vona-Juhász-Momentum tengelyen és Gyurcsány sem akar lemaradni. Arra bazírozhat, hogy az iskolázatlan nézők becsülni fogják a bátorságát, hogy nekimegy Orbánnak. Ki nem kritizálja Orbánt manapság? Van is persze, miért. De ekkorát trumpolni, ismét aggályossá teszi Gyurcsány hitelességet és egyben lenézi a TV nézőket. Persze, az Orbán-médiának és a Habony-Vajna "sajtónak" sem kell a szomszédba mennie hírhamisításért, sorosozásért, cenzúráért, de ezzel Gyurcsány is beállt ebbe a méltatlan sorba. Fletó és Orbán nem veszik észre, hogy a populizmus nem menő Európában. Főleg nem az Macron után.

Nem hiába mondjuk, hogy "Vérfrissítés kell", mert elég ezekből a demagóg és kiöregedett politikusokból, akiknek már annyi vaj van fülük mögött. Menjenek szépen nyugdíjba (ha nem követtek el bűncselekményt), kapjanak valami ellátmányt, hogy ne akarjanak állandóan visszakéredzkedni a politikába. Elég kárt okozott már Gyurcsány is, Orbán is, irány a békés öregkor, az unokázás, utazgatás, meghívások teljesítése, tanácsadás a háttérből, konzultációk. Egyrészt, megviselte már őket az állandó hadakozás, másrészt, ne tekintsék hitbizománynak a bársonyszéket, amibe így foggal-körömmel kapaszkodnak. Újak kellenek, tiszták, demokraták. Ezért kell népszavazás a hatalom-korlátozásról, ezért kell elmenni szavazni 2018-ban.

 Legyen Szava!

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenszava.blog.hu/api/trackback/id/tr6612513167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oleg Gontar 2017.05.19. 17:07:23

Gyurcsany a fidesz fizetett embere. Ahol megjelenik, kinyitja a szajat, ott a fidesz nyer 10%. O Piszkos fred, kinek szeretete ol pusztit es nyomorba dont. (Ennyire ostoba meg o sem lehet hgoy lapok nelkul ultimatumot ad aztan okoskodik)

sírjatok 2017.05.19. 17:56:21

" vaj van fülük mögött"

a fejükön. A fülük mögött "valami" van.

Ez két szólás összekeveredése, a "Vaj van a fején" és a "van valami a füle mögött" szólásoké, de ne aggódj, kb. mindenki rosszul használja.

bekerült 2017.05.19. 18:02:45

Ezt a kurva nagy erőlködést, amit itt összehoztatok, hogy a Gyurcsány hitelességét megkérdőjelezzétek !

Mi a fene ütött belétek ?
Ha olyan rágalmazó és hazudós az a Gyurcsány, akkor nagyon könnyű elbánni vele most !

Tessék beperelni és rögtön oda a hitelessége immár sokadjára, ugye ?

Ez azért valahogy nem nagyon ízlik itt senkinek és ezért inkább megmaradnak a nagy sárdobálás mellett, mint a blog írója is teszi !

Megy a manipulálás ezerrel és megpróbálnak úgy tenni, mintha egy bagatell dologról lenne szó, ami ugye teljesen lényegtelen.
Próbálják Orbánt tisztára mosni, mintha nem lopott és hazudott volna már ezerszer többet Gyurcsánynál.
Kár erőlködni, mert a helyzet az adott.

Az van ugyanis, hogy már annyit lopott a felcsúti, hogy nem tudja eldugni úgy, hogy ne látszódjon.
Ez pedig ahhoz vezet, hogy ki fog borulni a bili, annak minden következményével.

Nem tetszik ez persze sok embernek még a baloldalon se.
Mert, ugye, hogy jön ahhoz bárki is, hogy a fiatalokon kívül más is politizálni mer.

Talán el kellene egy kicsit gondolkodni és nem ártana egy kicsit szerényebbnek lenni a fiataloknak is.
Nagyon könnyen a béka segge alatt találják ugyanis magukat, ha így folytatják.

Azt hiszik, hogy egy két tüntetés után, már ők dirigálhatnak és mondhatják meg a tutit.
Arról pedig mélyen hallgatnak, hogy a tüntetők zömét éppen azok a pártok adják, akiket el szeretnének taposni.

Jó lenne, ha demokráciából is komolyan vennének valamit, mert az nem fog menni, hogy kirekesztünk és megmondjuk a tutit, majd mindenki jöjjön utánunk.

Eljöhet még az az idő is, hogy örülni fognak, ha a szájukat evésre tudják használni.
Mert a nagy száj mellé még nem raktak le sok mindent és, ha így haladnak , akkor nem is fognak !

morph on deer 2017.05.19. 18:59:15

Gyurcsány korábban már bevallottan "hazudott reggel, délben, este"

:)
"Hazudtunk reggel, délben, este" - hazudta Gyurcsány ;)))

nick papagiorgo 2017.05.19. 19:06:54

@bekerült:
"tessék beperelni"
Ez szemmel láthatólag az ő célja, hogy valaki beperelje - mert akkor foglalkoznak vele, mint a ronda lánnyal a házibuliban.
Fel is szólította Orbánt, hogy perelje be, de az nem tette meg ezt a szívességet neki :)

Ennek a témának könyvtárnyi irodalma van már, de a lényeg, hogy ha van valami a kezében, akkor talán előállhatna vele, ha meg nincs, akkor kussoljon. De ő egyiket sem teszi. Megpróbál valami "folytatásos teleregényt" eszkábálni az egészből, Rodolfó módjára - "most van valami a kezemben! Most meg nincs! Látják? Nem látják? Na látják".

Csak az emberek erre nem túl vevők. Szegény Gy. bácsi, ezzel a bűvésztrükkel nem fogja feljebb tornászni a népszerűségét. Továbbá fennáll annak az esélye is, hogy addig húzza-halasztja, hogy még a végén előáll valamivel (ami netán igaz), az se fog érdekelni senkit, mert az emberek egész egyszerűen elunták. Nem csak a jobbosok, a balosok is :)

miva? 2017.05.19. 19:39:33

@bekerült: szia. Nagyon nem vagyok fideszes. Nézz utána.

Gyurcsány nem vette észre, hogy ahol csak feltolakodott a bulivonatra, ott meghalt a buli? Amire a millától a 2014-es választásokig ráerőltette magát, az azonnal megdöglött?

Dehogynem.

Csak neki nem ez a fontos. Hanem az, hogy ha valami lesz, abban ő fontos legyen. Ha ennek az az ára, hogy közben Orbán diktatúrát épít, vagy kivezet az Unióból, esetleg a feldühödött tömeg legyintve hazamegy, hát az se baj.

Ő a kalodánkon a lakat. Egy oldalon játszik Orbánnal, hogy a nép nehogy öntudatra ébredjen.
Két gazember!

Jakab.gipsz 2017.05.19. 19:45:02

@miva?: Azt állítod Gyurcsány és Orbán egy hajóban eveznek, ez valami vicc ?

Mókás kedvedben vagy ma!

Az viszont problémás, hogy csak majmolják, a dülöngélő nyugatot, más-más módon.

miva? 2017.05.19. 20:00:18

@Jakab.gipsz: segíts! Az problémás, hogy majmolják, vagy az, hogy csak majmolják?

Nem vicc. Így lett kitalálva. A másik nélkûl mindkettő szükségtelen.

eßemfaßom meg áll 2017.05.19. 21:10:24

@morph on deer:

"- Jó napot kívánok! - hazudta Kovács László, alighogy belépett."

bekerült 2017.05.20. 12:26:46

@miva?:

Lökött vagy és nem látod a fától az erdőt !
Azt mondod nem vagy FIDESZES, de mégis az ő mantráját nyomod.

Minden konkrétum nélkül ócsárolod Gyurcsányt, de ez a te gondod.
A probléma az, hogy ócsárolod azokat is, akik nem így látják a dolgokat mint te !

Attól, hogy te vakon jársz kelsz a világban,, még elég sokan hisznek Gyurcsányban is és ők nem negedik azt, hogy egyes marhák döntsenek a saját dolgaikról is.
Ez a FIDESZ szokása és a DK-nak tessék meghagyni, hogy másként vélekedjen.

Nem kell rászavazni és kész.
A sértegetést meg hagyd meg a FIDESZNEK, azok úgy se tudnak mást csinálni !
Ha már egyszer nem vagy FIDESZES !

Az azért sokat elmond, hogy az ellenzéki oldalon nincs olyan politikus, amely Gyurcsánynak a térdéig is felélne, a MOMENTUMOSOKAT is beleértve !

bekerült 2017.05.20. 12:33:53

@nick papagiorgo:

Te is mellébeszélsz, mint Lázár Jankó, meg Kósa.
Olyan vagy, mint Bodóné, amikor a bor árát kérték tőle, mindenről dumált, csak a lényegről nem !

Igen, tessék beperelni, ha annyira bántja a szemeteket a valóság !
Ha annyira biztosak vagytok, hogy nincs igaza !
Leplezzétek le a bűvészt !
A kezetekben van a lehetőség !

itt a nagy lehetőség, hogy kiiktathassátok a politikából !
Rajta, tegyétek meg !

Ehelyett minden fórumon , minden eszközzel ócsárolni próbáljátok, ő meg röhög rajtatok, mert minden egyes szavatokkal őt igazoljátok !
süti beállítások módosítása