Legyen SZAVA !

Legyen SZAVA !

Hivatalosan megszűnt-e a jogállam Magyarországon, és nyíltan uralkodik-e az önkény?

A macedón elítélt Magyarországon. Qui podest?

2018. november 19. - Legyen SZAVA

Évek óta mással sem hülyíti a népet a kormány, minthogy nincs nagyobb bűn, mint az illegális határátlépés, a bevándorlás, jönnek migráncsok. Szigorítottak a törvényeken, még a bűncselekmény kategóriába is eljutott ez a tényállás.

Azért kell állítólag védeni ennyire határunkat, mert akár bűnözők is bejuthatnak illegálisan az országunkba. Ráadásul, a biztonságos országokból jövő menekülteknek nincs is menedékjoguk, a kormány szerint. Állítólag nem csak a hazánkat védjük így, hanem az Európai Uniót is, végvári vitézként.

 img_0362.PNG

Most kiderült, hogy a volt macedón miniszterelnök, akit Macedóniában jogerősen elítéltek korrupció miatt, tehát hivatalosan bűnöző és akitől ebből kifolyólag elvették az útlevelét, valamilyen módon (csakis illegális úton lehetett) eljutott Budapestre és itt menedékjogot kért.

 

A kormány kommentárja szerint igaz, hogy Pesten tartózkodik Gruevszki, hogy menedékjogot kért és hogy biztonsági okokból Pesten indíthatta el és itt bírálják el a menekült kérelmét, és ezen felül még különös védelmet is nyújt neki ártunk és ormányunk, de mindez teljesen rendben van, nincs itt semmi látnivaló. Pedig jogtalanul teszi mindezt, mert saját maga függesztette fel ennek a különleges-bánásmód-szabálynak az alkalmazását a (kamu) válsághelyzetre hivatkozással.

 

Jogilag: ha egy ország aláírta azt a nemzetközi egyezményt, mely szerint a részes országok az egymás bírósági ítéleteit elismerik, akkor nincs helye egyéb állami aktusnak. Pont. Mi aláírtuk és Macedónia is részes ország. Ennyi, nincs helye további jogi vitának a nemzetközi jog szerint. A magyar jogot egyébként is lábbal tiporják.

 

Szóval mi is történt?

 

Egy biztonságosnak számító országból egy hivatalosan elítélt bűnöző útlevél nélkül, illegálisan átléphette a Magyar határt és jogtalanul adhatott be egy menedékjogi kérelmet, amit még jó hosszan meg is fognak vizsgálni (elutasítás helyett) és ráadásul az elítélt különös kormányvédelem alatt áll (törvénytelenül). Ezek a tények. Az hogy lehetséges, hogy a kormány (diplomatái útján) még segítette is az illegális határátlépését? Másképp, hogyan tudott volna eljutni Budapestre (állítólag albániai Magyar diplomata járműben hozták át).

 

Mi is a kormány szerepe ebben? Az, hogy nyíltan megszegi a saját maga által létrehozott és sulykolt jogszabályait és így egy illegális határátlépő bűntársa lett hivatalosan, a „bevándorlást segítő bűnözővé” vált a törvény betűje szerint. Ha a saját szabályait lábbal tiporja, akkor ezzel megszüntette volna Magyarországon a jogállamot és bevezette az önkényuralmat? A Magyar Állam közrehatása és törvényszegése sajnos egyre egyértelműbb ebben a sztoriban! Egy kormány, amely a saját törvényeit sem tartja be és ebben a tevékenységében társul egy hivatalosan elítélt bűnözővel, az önkéntesen bevezette a despotizmust Magyarország területén.

 

A következő kérdések merültek fel: mától Magyarországon az állampolgárnak mennyire kell betartania a jogszabályokat, vagy valakikre nem vonatkoznak a törvények? Mivel a törvényeket és egyezményeket a kormány sem veszi figyelembe, megkérdőjelezhető-e az érvényes jogrend? Érvénytelenítette-e a migráncs jogszabályait ezzel a macedón-menekült aktussal Orbán?

 

Választ úgysem kapunk, majd csak kommunikációt. Mi lesz itt, térdre imához!

 

Legyen SZAVA

 

Ui.: a kommentelés a FB oldalon lehetséges

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenszava.blog.hu/api/trackback/id/tr5814382242
süti beállítások módosítása