Legyen SZAVA !

Legyen SZAVA !

Az ÁTKOS 2.0

Nyomasztó hangulat van az országban. Akkor lesz vége a rendszernek, ha végül már nem marad semmi, ami ellopható. Ipari méretű a pénzmosás és az agymosás. A hatalom öncélúvá vált.

2017. március 10. - Legyen SZAVA

A mai kontraszelektált csinovnyik-rendszer sajnos ugyanúgy működik, mint a szocializmusban, parancsra cselekszenek a droidok. A pártbizottság utasít, az apparátus végrehajt, titkosít, leplez, ködösít. Két lábbal tiporják a törvényt, vagy gyorsan kreálnak maguknak egy jogszabályt. Az ellenfelet szétszedi a csatlós sajtó, a Nav, a TEK vagy a bíróság. Tulajdonba kapták ezt az országot? 

A legrosszabb a mai rendszerben: a MORÁLIS VÁLSÁG. Itt okozza a legnagyobb kárt a hatalom. A beépített korrupció elenyésző ahhoz a töréshez képest, amit a hatalom a központosított félelem-gyártással és a farizeus ájtatossággal generál. KDNP mint kormánypárt? A félelemből eredő TEKINTÉLYURALOM visszahozza a megfelelési kényszert az emberekbe, már csak a BESÚGÓK hiányoznak a kádárizmusból, vagy már azok sem. Hol van itt a polgári szemlélet? Aki önállóan gondolkodik a csapaton belül vagy véletlenül kibeszél, már ki is rúgták. Nem vagy haver? Hiába vagy szakértő a területen, hiába értesz hozzá, nem kapod meg az állást (csak a futsal csapat, a Fidelitas, a közszolgálati "egyetem" vagy polgári kör számít). Kényes témánál megint lehalkítod a hangod? Ne szólj szám, nem fáj fejem? Ezt hívják demokráciának? Újra dívik a "nem telefon-téma" fordulat és elvész az egyén szabadsága.

NEM ERRE SZERZŐDTÜNK A RENDSZERVÁLTÁSKOR és nem erre adtak felhatalmazást a választók 2010-ben sem. A rendszerváltás megakadt és simán visszazuhantunk azi ÁTKOSBA. Csak annak egy módosított verziójába. Egy feudalista-offshore verziójába. Az ÁTKOS 2.0-ba, ahol gyep- és jobbágyszemlélet uralkodik. Államosítunk és urizálunk? De ugyanúgy nem megy a piacgazdaság, az állam a legnagyobb megrendelő, a versenyképesség lejtmenetben, külső forrásból tengődik az ország, bürokratikus a közigazgatás, az országos média durva pártpropaganda lett, kevés a fizetés, bújtatott a munkanélküliség, csődben az egészségügy és az oktatás, negédeskedés a nyugdíjasokkal. Ismerős?

A hatalom ÖNCÉLÚVÁ VÁLT, ez egy érték nélküli pénznyomda. Ha nem jön a támogatás az EU-ból vagy a letelepedési kötvényből, akkor adunk a rokonnak állami hitelt, titkosítunk vagy ELVÉSZ a KÖZPÉNZ JELLEG. Felfoghatatlan gazdagodás zajlik 10-20 embernél, milliárdos állami megrendelések és vagyonok landolnak családtagoknál/osztálytársaknál/szomszédoknál (reklám, gáz transzfer, útépítés, föld, stb), ami aztán offshore utazást követően a lakóparkban, Dubajban vagy Ibizán csapódik le. Mindegy, milyen téma, csak jó drága legyen és mozduljon az állami pénz a magán zsebbe, gazdagodjon az a stróman-oligarcha (csak az adóbevallásából ne felejtse ki). Ha a csapatot a PÉNZ ÉRDEKLI, tessék átmenni a reálgazdaságba, a versenyszférába, ha ennyire kell a LÓVÉ. Mert valódi kormányzás nincs, értékteremtés, közösségi fejlesztés nulla, csak az ellenségkeresés, a külső szabadságharc, meg belső hatalmi játszmák, de közben lemarad az ország. Az elitben most még megy a helikopterezés, guccizás, dubajozás, vadászgatás, de mi lesz az országgal? Tudnak-e nyugodtan aludni?

BETEG ez a rendszer és sürgősen meg kell gyógyítani, különben elhullik ez a nép. Ekkora feketegazdaságot és egyben morális deficitet nem bír el ez a kis ország. Az 1 millió KÖZSZOLGA és egyúttal az 1 millió ALKOHOLISTA országa. A létminimum alatt él 2 millió és kitántorgott félmillió magyar külföldre. Ez a jelenlegi rezsim mérlege, GRATULÁLUNK. Ezt semmilyen plakátkampány nem fedi el.

Reorganizáció kell, mert ez így rossz irányba megy. 

Legyen SZAVA !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenszava.blog.hu/api/trackback/id/tr4512326875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása