Legyen SZAVA !

Legyen SZAVA !

Tovább a Lenini úton...

Semjén keresztényi nyilatkozata

2017. március 25. - Legyen SZAVA

Semjén Zsolt belengette, hogy brutális lesz a választási kampány, ami során Ő eksztatikus állapotba fog kerülni a hatalom megszerzésének lehetőségétől. Ezen túlmenően kiosztotta az ellenzéket, akiknek szerinte nincs életképes programjuk. Program. Ezt a szót használta. 

Na mármost: a KDNP-nek van-e programja egyátalán? Nemhogy életképes programja van-e, hanem, hogy mi is a programja? Ha az, hogy a papokon és lelkészeken keresztül befolyásolják a választópolgárokat, akkor ez nem lehet program, mert ez alkotmányellenes (már ha lenne Alkotmány). Ez ütközhet az állam és egyház szétválasztásának elvébe és ellentétes lehet a vallásszabadság elvével is. Tehát ez nem lehet program. Partnerüknek, a Fidesznek sincs programja, még büszkék is rá. 2014-ben a választási programjuk az volt, hogy folytatjuk (vagyis Tovább a Lenini úton - szabad fordításban). 

Ha az Semjénék programja, hogy menetelnek a Fidesz árnyékában és próbálnak parlamenti és leeső kormányzati pozíciókat megszerezni, akkor ez szintén nem program, hanem stratégia

Azt is belengette, hogy a kampányuk az ország védelmét fogja jelenteni, bármit is jelent ez. Vélhetően ez a menekültek támadása elleni védelmet akarja jelenteni. Nem mennénk bele, hogy nincs ilyen Magyarország elleni támadás, és senki nem akar ebben országban menekültként letelepedni, csak továbblibbenni egy boldogabb világ felé. Az EU meg KDNP-t annyira sem érdekli, hogy az alapelveit betartsa: a védelem a KDNP értelmezésében csak valamilyen keresztes háború lehet, ami emberi jogi egyezményekbe és alapokmányokba ütközik Tehát, még mindig nem tudjuk, mi a KDNP programja hanem, csak hogy erről fog szólni a kampányuk (mármint a Fideszé).

Összefoglalva: a KDNP-s Semjén Zsolt csúsztat (nem mond igazat) a program, a stratégia és a kampány triásza kapcsán és belerúg a bajban levőkbe. Vagyis, folytatja az eddigieket. Hol van itt a hűség a valósághoz? Hol van itt a keresztényi magatartás? Sehol: a programjuk - némi képzavarral - Tovább a Lenin úton...

Legyen SZAVA !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenszava.blog.hu/api/trackback/id/tr3312369167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 11:34:56

2014-ben egymillióan szavaztak a KDNP-re, azaz nem kicsinyelném le ezt a pártot.

Szalay Miklós 2017.03.26. 11:37:26

Akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Érdekes lehet továbbá a Demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól szóló rész is.

dr.Bernardus 2017.03.26. 11:49:51

Csak a tárgyi tévedésekről:
1. Nem a kdnp akarja a papokon/lelkészeken keresztül befolyásolni a választókat, ezt a papok/lelkészek magánszorgalomból csinálják, ha csinálják (általában nem, de tudjuk, hogy vannak, akik de).
2. Az, ha egy pap/lelkész egy mindennapi kérdésben egy párt álláspontjához közeli vagy azzal megegyező állásponton van és ez megjelenik az igehirdetésben is, az sem nem ütközik az állam és egyház szétválasztásának elvébe (mert az a papságnak az államhatalomban való szervezett részvételét tagadja, nem azt, hogy lehetne egy papnak politikai álláspontja), sem nem ellentétes a vallásszabadság elvével, mert senkinek a hitét nem korlátozza vele.

Ettől még a kdnp természetesen nettó hányinger és egy nevetséges pincsikutya, de ne sértegessük a tényleg lelkiismeretes és meggyőződéses lelkészeket és híveket, nem elegáns.

dunántúli gyerek 2017.03.26. 11:50:20

Semjén nem oszt nem szoroz.

Az nem baj hogy az ellenzéknek nincs programja, hiszen eddig sem valósított meg semmit a programjából, mert nem emlékszem olyan programra hogy eladósítjuk az országot és a polgárokat devizahitellel, államcsőd lesz és gázáremelés, qrva magas jövedelemadó közben hazudunk reggel délben este és nem csinálunk semmit és rendőrATTAKot vezetünk a békés tüntetőkre aztán kitüntetjük érte a főrendőrt.

Nem volt ilyen programjuk, így qrvára ne érdekel mit hazudoznak a jelenlegi programjukban.

káposzta 2017.03.26. 12:06:11

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Most visszafogom magam, és szép nyugodtan megkérdem: ez az egymillió úgy jött ki mint a kétmillió a Kossuth téren meg a 23 millió román? :D
Ha a KDNP egyik pillanatról a másikra eltűnne, hány embernek hiányozna? Mi, keresztények, igazán megérdemelnénk már egy valódi keresztény pártot. Le kéne már húzni a wc-n ezt a nagypofájú, ostoba, zsírfejű vadászpártot.

káposzta 2017.03.26. 12:08:23

@dunántúli gyerek: Azért voltak abban a tömegben retardált focihuligánok is bőven. Nyilván egyetértünk abban, hogy csak őket kellett volna kivenni a tömegből, aztán pár év közmunkára ítélni, de hát a rendőrség is hasonló színvonalú volt, mint a bajkeverők párszáz ember.

illaim 2017.03.26. 12:28:39

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ja! A KDNP- nek olyan nagy a támogatottsága, hogy szinte mérhetetlen! LOL

Parajpuding 2017.03.26. 12:29:53

Egészen vicces, amikor egy alig létező párt, amelyik kizárólag annak köszönheti létét, hogy foggal-körömmel csimpaszkodik egy narancsszínű gumicsizmába, fontoskodik és azt hiszi, hogy többek egy szellentésnél.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 12:36:38

@káposzta:

Mi az akerestzény párt? Ilyen nincs és nem is lehet.

Az egymillió a választási adatokból jött ki, nézd meg őket a választási bizottság honlapján, ha nekem nem hiszel.

illaim 2017.03.26. 12:37:28

@dunántúli gyerek: Az 1998 évi parlamenti választások után, amit a Fidesz -KDNP pártszövetség nyert, egy riporteri kérdésre, mely a kormányprogramból hiányzó kampányígéretek hiányára utalt, a Fideszes potentát azt találta mondani, "Más a kampány, és más a kormányzás" Ezután a szöveg után a pénzügyminiszteri poszt várományosát eltüntette a Fidesz, mert akkor még zsenás volt nyíltan bevallani,
hogy az egész kampány során HAZUDTAK a választóiknak!!!!!
Csak megjegyzem, a tálolmány sem volt része a Fidesz programjának, sőt egyenesen tagadták, hogy meg akarják változtatni az Alkotmányt! Még te pampogsz itt hazugságról te piciny bogárka!

illaim 2017.03.26. 12:38:57

az a tálolmány természetesen tákolmány akart lenni.

dunántúli gyerek 2017.03.26. 12:47:44

@illaim: Ja, és akkor is jól kormányzott a fidesz.

Ezért nincs semmi jelentősége a kormányprogramoknak, vagy annak hogy egy ballib politikus mit hazudik.

illaim 2017.03.26. 13:03:57

@dunántúli gyerek: Ez a baromságod már szóra sem érdemes!

illaim 2017.03.26. 13:06:59

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "Egymillió szavazó mérhetetlen szám?" Mennyi? Csak egy millió? Akkor a Fideszre ki szavazott te birka? LOL

dunántúli gyerek 2017.03.26. 13:12:34

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: mi van bulgáriában, most olvastam hogy 4 év alatt harmadszorra írnak ki választást

CIA vagy KGB?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 13:35:30

@illaim:

1 millió szavazott a Fideszre, s 1 millió a KDNP-re. Összesen 2 millió.

dunántúli gyerek 2017.03.26. 13:48:06

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Nagyon érdekes volt, Bulgária is nyilván hemzseg az orosz és nyugati hírszerzőktől, NGOktól és más gyanús alakoktól és társaságoktól.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 14:03:06

@dunántúli gyerek:

Így igaz. CSak itt az itteni jobboldalt támogatják, ellentétben Mo-gal. Itt Soros jobboldali.

dunántúli gyerek 2017.03.26. 14:06:42

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: A jobboldal az amerika-párt ott?

De akkor mitől jobboldali? A jobban keresőknek kedvez, vagy keresztény-konzervatív?
süti beállítások módosítása