Legyen SZAVA !

Legyen SZAVA !

Koki, saller és dádá

2017. április 30. - Legyen SZAVA

Az Európai Néppárt Elnöksége egyértelműen üzent Orbán Miniszterelnöknek és pártjának, a Fidesznek, hogy nem fogadja el az alapjogok korlátozását vagy jogbiztonság csorbulását.

...a nagyhangú EU-ellenes "Állítsuk meg Brüsszelt" konzultáció elfogadhatatlan.  Az állandó Európa elleni támadás, amit a Fidesz évek óta folytat már olyan szintet ért el, amit nem tolerálhatunk. Ez a konzultáció súlyosan megtévesztő.

 img_1389.JPG

Az Európai Néppárt Elnökségének ülése után Joseph Daul elnök közleménye a magyar felsőoktatási törvénnyel,  a civil törvénnyel és az "Állitsuk meg Brüsszelt" nemzeti konzultációval kapcsolatban:

Fordításban közöljük:

"Az Európai Néppárt mindig a párbeszédet tartja a tagok közötti kommunikáció legjobb formájának a nézeteltérések feloldására. Az elmúlt hetekben a Néppárt kapcsolatot tartott a Fidesz vezetőségével, de egyúttal az Európai Bizottságra is hagyatkozott, hogy az EU tagállamok betartsák az európai szerződéseket. A Bizottság vizsgálatát követően és a Néppártnak a magyar civil társadalommal és a tudományos közösséggel folytatott eszmecseréjét követően arra az eredményre jutottunk, hogy a párbeszéd önmagában már nem elég.

A ma reggeli Néppárti Elnökségi találkozón Orbán Miniszterelnökkel tartott nyílt és őszinte beszélgetést követően az Európai Néppárt kéri a Fideszt és a magyar hatóságokat, hogy tegyék meg a lépéseket az Európai Bizottság  iránymutatásainak megfelelően. Orbán Miniszterelnök úr megerősítette a Néppártnak, hogy Magyarország ennek megfelelően fog cselekedni. 

Az Európai Néppárt Elnöksége egyértelműen üzent Orbán Miniszterelnöknek és pártjának, a Fidesznek, hogy nem fogadja el az alapjogok korlátozását vagy jogbiztonság csorbulását. Ebbe beletartozik a tudományos szabadság és az egyetemek önrendelkezési joga. A Néppárt azt akarja, hogy a CEU nyitva maradhasson, a határidőket függesszék fel és kezdőjön meg a párbeszéd az USA-val.

A Európai Néppárt hisz abban, hogy a civil szervezetek szerves részei egy egészséges demokráciának, ők a polgári társadalmat képviselik és őket tiszteletbe kell tartani.

Az Európai Néppárt azt is egyértelművé tette a magyar partnerei számára, hogy a nagyhangú EU-ellenes "Állítsuk meg Brüsszelt" konzultáció elfogadhatatlan. Az állandó Európa elleni támadás, amit a Fidesz évek óta folytat már olyan szintet ért el, amit nem tolerálhatunk. Ez a konzultáció súlyosan megtévesztő. Az Európai Unió a Néppárt látnoki képviselői által került megalapításra és a meggyőződésünk mélyen Európa-párti. Nem kell emlékeztetnünk éppen Orbán Viktort arra, hogy a döntések Brüsszelben az európai kormányok részvételével születnek, beleértve a magyar kormányt, és az Európai Parlamentben, amelyben a magyar emberek képviselői is ott vannak."

2017.04.29.   

Ez volt az eddig és ne tovább üzenet Európából. Kérjük, nézzék meg lentebb görgetve a többi, politikai témájú blog-bejegyzésünket is.

Legyen Szava !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenszava.blog.hu/api/trackback/id/tr612469957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vackor1 2017.05.01. 13:03:59

Nos, a dicsőhadvezértábornokatyaúristennek az orrára koppintottak , természetesen ez is remekül lesz kommunikálva - sőt, túl is vagyunk rajta is, hiszen olvashattuk már, hogy ogv "kiosztott" mindenkit , "megmutatta" , etc.,etc.... - , megmutatták neki, hogy mennyire van súlya a nemzetközi politikában.
Ez mondjuk eddig sem volt kérdés az értelmes, gondolkozásra képes - azt hiszem majd számokkal fogom csak jelezni, hogy ki nem az - embereknek , a kérdés inkább a következő : ki a felelős - úgy értem a portáson és a takarítón kívül - az értelmetlenül elköltött milliárdokért , hogy ne is menjünk ennél tovább... ? ( az nem ér, hogy volt értelme , mert ogvtonyóésatöbbi mennyit lopott ezen is és/vagy sikerült ismét ellenséget fantáziálni , amivel az agyhalott zombisereget hörgésben lehetett tartani.. )
:)))))

vackor1 2017.05.01. 13:06:59

:))))))))))))))))))))))) Elnézést kérek a bloggazdától, hogy ezt bemásolom ide, de egyszerűen zseniális.. :)))

index.hu/index2/#bloghu/kmks/2017/04/29/orban_magyarazom_brusszeli_bizonyitvanyom

metax 2017.05.01. 14:19:58

"Az Európai Néppárt Elnöksége egyértelműen üzent Orbán Miniszterelnöknek és pártjának, a Fidesznek, hogy nem fogadja el az alapjogok korlátozását vagy jogbiztonság csorbulását."

Hazug disznók. 7 éve mást se csinálnak. Kollaborálnak Orbán mocskos rendszerével és megtűrik maguk közt a farkast.

A Momentum kiütötte orbánt 2017.05.01. 15:31:28

Azért érdekes, hogy egy Európia Néppárt persze tudja, hogy orbán egy Putyin bérenc EU bomlasztó, (csak kicsit több fizetésért mint a mi pszichopata bulgár birkánk), az EU pénzeket saját, illetve a strómajai számláira lopja szét vagonokban, a társadalmi modellje Európa idegen és mégis bennt tartják maguk közt.

Mire számítanak? Hogy egyszer jön egy sikeres elmegyógyász és akkor az elmeroggyant orbánja rendbe jön és pro-európai és polgári demokrata lesz? Hát hülyék ezek?

Jakab.gipsz 2017.05.01. 16:04:11

Megértettük az Európai Néppárt felhívását annyiban igazuk van, hogy pontatlan az " Állítsuk meg Brüsszelt" szlogen helyesen és pontosítva ugyan ez a felszólítás így is szólhat:

"Állítsuk meg a Brüsszeli technokraták neomarxista globalizációját "

onewayticket 2017.05.01. 16:51:26

Beindult a kampányszezon, de még mindig nem látom azt a pártot, amelyik "kimatekolná" a lakosságnak - egyszerűen, hogy a falusi Józsi bácsi és a Piri néni is megértse! - azt, hogy a "rezsicsökkentéssel" nyernek ugyan havi ezerötszáz forintot a villanyszámlán, de mennyivel többet veszítenek a 27%-os áfával az élelmiszereken! Hogy az idősek nyugdíja, ha maradt volna az elmúltnyolcévet megelőző 8 év szociálpolitikája, nem 1-2%-ot emelkedett volna, hanem többet (a válság évét követően fokozatosan, mindig kicsit, de mára a olyan 2-3 % körül minimum), a rokkantakat senki nem bélyegezte volna csalónak, stb....
Hogy 28.500 Ft 1996-ban még ért valamit, ma meg már semmit.

"Brüsszel" nem jótékonysági intézmény, de nem is ellensége Mo-nak. Az a probléma, ami miatt a fejlett nyugat-európai országokat ostorozni lehet, az Mo. EU-csatlakozásánál jóval előbbi keltezésű (piacok felvásárlása, lefojtása). Az nem az EU hibája, hogy ezt Mo. akkori vezetése megengedte. Sőt, arra kell gondolni, hogy ha Mo. akkor lett volna EU-tag, akkor már ezt az EU szabályozások tiltották volna!

Migrációs politika: max. 2000, legálisan menekült státuszt kapott harmadik világból jövő ember - átmeneti - befogadása nem vágná földhöz a magyar költségvetést, és ilyen kis számban a népességi arányok megváltoztatása sem következne be.

Ja, és elég már abból a bullshitelésből, hogy személyesen Soros György áll a migránsok Európába fuvaroztatása mögött, az ő világméretű "birodalma" az Iszlám Állammal szerződött erre az ördögi tervre! Szerintem Orbánék (a magyar neo-dzsentriken túl a nem magyar identitású Andy Vajnán át, a kétes bizniszekkel "büszkélkedő" közel-keleti mogulokig ) sokkal több anyagi és erkölcsi kárt okoznak Magyarországnak, mint amennyit Soros (vagy bárki!) okozNA, ha valóban azt akarná tenni, mint ami a propagandában elhangzik!!!

miva? 2017.05.01. 17:29:43

@MaxVal BircaMan HJCD: figyelj, te családostul kiirtással fenyegetőző bűnöző! Miért volt akkor annyira beszarva az apróhős? Miért ment bele számára megalázó közös közlemény közzétételébe (amit persze nektek a szokott mocsok módján prezentál)?
Elmondom: mert ha a néppárt kirakja, akkor belföldön és nemzetközi szinten nagyon sokba fog neki kerülni. És ki fogják rakni, mert kultúrországokban már százalékokban mérhető következményekkel szembesül minden epp-beli szövetséges, mert még nem rúgták ki ezt a putyinhelytartót.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.01. 17:37:36

@miva?:

Мár lassan vége a liberális vészkorszaknak, így legngayobb sajnálatodra immár nem bűncselekmény antiliberális véleményeket hangoztatni. Ez van, törődj bele.

Ha a Néppárt kiteszi a Fideszt, csatlakozik más frakcióhoz, s kész. Sok jelentősége nincs. De mivel a néppárti frakció a legnagyobb, így Orbán trükközik. Ennyi az egész.

Putyin szövetségeseink száma egyre növekszik nyugaton, ez van.. A kisemberek Oroszországban fontos támaszt látnak.

infrablue 2017.05.01. 18:14:08

@MaxVal BircaMan HJCD: Ez komoly? A kisemberek? Főleg Oroszországban? Pláne támaszt? Látszik, hogy az apád nem volt 9 évig fogságban. Látszik, hogy nem éltél egy megnyomorodott ember gyerekeként. Látszik, hogy egy valódi pártállamra vágysz. De ezért még nem kell a "kisemberekre" hivatkozni.

histar007 2017.05.01. 18:18:54

Indult egy kötelezettségszegési eljárás a letelepedési jogok megsertése miatt. Ez alighanem bármely szervezet EU-s letelepdésésre vonatkozik, güggetlenül attól hogy felsőoktatást folytat, fogpiszkálót farag vagy vizet gereblyéz.
Akadémiai vagy kutatási szabadságról szó sincs benne. Ha a kérdéses törvénymódosítás ezeket érintette volna most az eljárás is emiatt indult volna. Felteszem Mészáros Lőrinc sem tudná kilóra megvenni a tisztet biztosokat.
Mondjuk a letelepedés szabadsága parát sem értem, mert egy nem EU-s országgal kapcsoatban merült fel probléma de ez legyen a jogászok terepe.
Hogy a CEU ebben a formában nem működhet tovább? Hajaj. Akkor most kénytelen lesz az oktatóik számára munkavállalási engedényt kérni? Esetleg kénytelen lesz a Közép-európai egyetemre bejelenteni őket? Vagy az eddig nem akkreditált szakjait akkreditálni/beszüntetni? Jobb helyeken ezek mind-mind a letelepdés feltételei. De mint mondottam ez legyen a kogászok terepe.
Amúgy Orbánnak nem tudom hány forumon kell kijelenteni, hogy EU pártiak vagyunk. Viszont egyet nem érteni és vitatni bozonyos dolgokat még szabad ugye? Vagy az állandó /szűnjj nem akaró kritika csak a lipsik joga? Inkább a EU elhagyásával fenyegetőkkel kellene foglalkozni.

L von Richthoven 2017.05.01. 19:08:05

@MaxVal BircaMan HJCD:
lehet, hogy ott Szófiában ezzel ámítod magadat túrózabálás közben...
Semmin nem csodálkozom hiszen mégiscsak Bulgária volt az a félfüggetlen ország amely önként akart a Szovjetunióhoz csatlakozni 16. köztársaságként...
De hol vannak azok a kisemberek akik az oroszokban bíznak, főként hol vannak Hegyeshalomtól nyugatra?
Az, hogy te a szocializmusban cseperedtél fel a kiváltságokat habzsolva, most pedig lecsúszva úgy látod, hogy mégis az oroszok azok akinek sokat köszönhetsz, emmiatt újra odahúzol, ez érthető... De ne hülyíts másokat...

Nincs közöttünk csicska 2017.05.01. 19:08:20

humbug

orbánt nem zárták ki
orbán semmit se vont vissza

tehát az van amit orbán akar

anyadmajma 2017.05.01. 19:51:42

érdekes, hogy amikor a fideszesek káromkodnak, azt nem törlik, ha én nevezem őket néven azt meg igen:)
pedig tényszerűen nem én találtam ki, hogy hanem ők mondták saját magukról:)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.01. 19:56:51

@infrablue:

Nem akarok pártállamot.

Oroszország a világbéke biztosítéka jelenleg, ez szimpla tény, Ha nem lenne az orosz békés atomarzenál, a liberálisok már véres világháborút robbantottak volna ki.

Ami pedig akisembereket illeti, az orosz modlel hatalmas erőt jelent számukra. A globálkulákság helyett a kisemberek érdekei vannak ot előtérben.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.01. 19:58:42

@L von Richthoven:

Nézz körül nyugtaon, a populizmis egyre erősebb. Ma már parlamenti és elnökválasztásokon szereznek hatalmas százalékokat oopulista pártok és politikusok. Korábban ilyesmi nem volt. S szinte minden populista szimoátiával néz Oroszországra.

L von Richthoven 2017.05.01. 20:09:20

@MaxVal BircaMan HJCD:
békés atomarzenál a szovjet idők contradictio terminusa...
a populisták szereznek szavazatokat, de az emberek azért vigyáznak rá, hogy ne eleget... na ez a lényeg, mindenki tudja, hogy legfeljebb egy nem túl hihető és örök ellenzéknek alkalmasak, de kormányozni soha sem lennénel képesek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.01. 20:44:58

@MaxVal BircaMan HJCD: "Oroszország a világbéke biztosítéka jelenleg"

Ezen nagyot röhögtem. birca! Amíg az ánuszrepedésed varrásához használt fájdalomcsillapítók hatása alatt vagy, ne írogass, mert még a megszopottnál is elmebetegebb vagy!

vajdasagi 2017.05.01. 20:54:51

@infrablue: Ne vedd zokon: Birca Putyin ügynöke. Ő valójában Orbánt is azért támogatja, mert Putyin számára Orbán egy eszköz az EU bomlasztására. Bircát megvetni és ignorálni kell: felesleges vele vitázni.

Le Orme 2 2017.05.01. 21:08:47

Ez az állásfoglalás üres, semmitmondó, Orbán viszont a lényegről beszélt. Orbán megint győzött.

flort 2017.05.01. 21:37:46

@Le Orme 2: hát, egy hívőnek mindig győz az idol.

John Doe3 2017.05.01. 21:49:12

@histar007: Attól tartok, nagyon közel van a pillanat -- vagy már el is jött -- amikor mindegy (lesz), a te szavaiddal élve: Orbánnak nem tudom hány forumon kell kijelenteni, hogy EU pártiak vagyunk. Ugyanis nem hisznek neki.

Le Orme 2 2017.05.01. 21:54:42

@flort: -Akkor mutasd ki az állásfoglalás konkrétumait.: beleugat a magyar szabályozásba, olyan előjogokat követelve a CEu-nak, ami a világ egyik országában sem létezik, és ami sérti a versenysemlegességet. Nem szól a tömeges illegális határsértés problémájáról.

Nincs közöttünk csicska 2017.05.01. 21:55:25

@John Doe3: Az EU vezetése kicsit paranoiás lett mert a hülyeségük miatt 3ból 2 gazdag nagy tagállam maradt azaz kevesebb pénzt lophatnak mostantól.

Plusz nem biztos hogy a maradék belemegy hogy mindent brüsszelből határozzanak meg kontraszelektált nyakkendős faszkalapok. Az emberek nehezen hisznek olyanoknak, akik még a 2008as válság hatásaival sem tudtak 9 év alatt megbirkózni, párszázezer mezítlábas bennszülött meg a szétesés szélére sodorta a birodalmat.

miketbeszéltek 2017.05.01. 23:57:45

@MaxVal BircaMan HJCD: "Мár lassan vége a liberális vészkorszaknak, így legngayobb sajnálatodra immár nem bűncselekmény antiliberális véleményeket hangoztatni. Ez van, törődj bele." A világ minden tisztességes országában bűncselekmény mások családjának a kiirtásával fenyegetőzni! Egy tisztességes egyház pedig nem hogy szolgálni nem engedne egy ilyen bűnből való megtérés nélkül, hanem még a tagja sem lehetnél!

bigdata 2017.05.02. 03:31:00

@infrablue: félreérted. Oroszország a kisemberek, az egyszerűek, az üldözöttek, elnyomottak és a szegények támasza, pusztán ezért tesz meg Putyin mindent annak érdekében, hogy a számuk növekedjen. Csak jót akar, az egész világnak szeretne támasza lenni.

bigdata 2017.05.02. 03:36:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: pedig teljesen igaza van, ha az oroszok atomháborút akarnának, akkor lenne is. Ebből következik, hogy ha nincs, akkor nem akarnak, tehát ők a világbéke őrei. Naugye. Lenin elvtárs is visszaadta a gyerekeknek a labdát, mikor lövethetett volna.

bigdata 2017.05.02. 03:40:11

@MaxVal BircaMan HJCD: "S szinte minden populista szimoátiával néz Oroszországra." - Milyen igaz, persze a kremlnek ez sok pénzébe kerül, de biztosan megéri.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.02. 05:23:29

@L von Richthoven:

Miért ne tudnának kormányozni?

Az a fegyver, ami védi a békét, az békefegyver.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.02. 05:24:28

@bigdata:

Igen, de ez csak egy liberális mítosz. Ugyanaz, mint az, hogy az osszes liberális csak azérrt liberális, mert ezért pénzt kapnak.

bigdata 2017.05.02. 07:01:13

@MaxVal BircaMan HJCD: az orosz pénzügyi támogatás tény, az érintettek sem tagadják, sok esetben nyilvános adat, ha akarnák sem tudnák tagadni.

2017.05.02. 07:24:09

Én meg akartam állítani Brüsszelt, de nem kellett mert áll ! Igy aztán amikor kinéztem az ablakomon, akkor azt látom hogy TI dolgoztok --ők pedig lopnak. És mellette 1 kép van 2 alakkal.
Ez most mi ? Koki, saller, tockos vagy nyakleves ? Vagy a valóság ?!
.

igazi hős 2017.05.02. 07:53:27

@vackor1: Szerintem ez egyáltalán nem Orbán kudarca, előre így tervezték: csinálunk egy nem túl fontos, de mindenkit felhergelő performanszt. Amitől persze a magyarok felkent kormánya lesz a szegény üldözött, akit meg kell védeni. És a nagy csatazajbaj nem fogják észrevenni az igazán fontos törvényeket, most éppen a teljes plakátpiac lenyúlását. Vajon mi a fontosabb Viktornak: ne legyen "Soros-egyetem" Pesten, vagy hogy 2018-ban gyakorlatilag csak a Fidesz engedélyével lehessen óriásplakáton hirdetni? (Persze a nyilvánvalót is álcázni kell, az önkormányzat engedélye kell, de azok 99%-a Fidesz többségű.) Persze az ellenzéknek listaáron megy majd minden, a CÖF és a Fidelitas (akikre nem vonatkozik a pártfinanszírozási tv. és akiknek láthatóan szívesen adja át a mocskosabb melót a Fidesz) viszont bármekkora kedvezményt kaphat - és persze fog is.

igazi hős 2017.05.02. 07:59:45

@onewayticket: Észérvek??? Max 10%-ot érdekelnek, a többiek érzelmi alapon döntenek. Észérvek alapján kaphatott volna 42%-ot (abszolút rekord!) Horn Gyula? Észérvek alapján újraszavazták volna akár Gyurcsányt, akár Orbánt?

igazi hős 2017.05.02. 08:01:41

@Sexual Harassment Panda: "Korlàtlan befogadàsról beszèlünk." Röviden: hazudsz. Hosszan: linkelj egy EU-s döntést, ami nem az 1400 menekült befogadásáról szól.

Hefe 2017.05.02. 08:01:52

Heineken Gyurka megvette kilora a neppartot, csak azert, hogy nepunk bolcs vezeret kicsinalja!
Ezuton uzenjuk, hogy nem fog sikerulni! Szorgos nepunk gyozni fog!

igazi hős 2017.05.02. 08:06:25

@Nincs közöttünk csicska: "kontraszelektált nyakkendős faszkalapok" Te összekevered őket a kormánnyal, itt van Szíjjártó meg Rezsi Szilárd. Az EU-ba meg pont azok (például a magyar kormány) küldik a képviselőiket, akiknek szerinted elegük van belőlük. Talán az a problémád, hogy ott még egy Fideszes is tud európai módon működni, azzal ellentétben, amit itthon látsz tőlük? Nem a kintivel van probléma.

Hefe 2017.05.02. 08:18:31

egyebkent meg elkepeszto, hogy mit kepzelnek ezek a neppartiak magukrol! Meg javaban a csattogos lepket tologattak az oviban, amikor nepunk bolcs vezere mar a fidesz-szekhazabol varazsolt csaladi bányát!

bigdata 2017.05.02. 10:28:29

@MaxVal BircaMan HJCD: akkor biztosan csak világösszeesküvés ez is.

vackor1 2017.05.02. 11:10:33

@igazi hős: Nos, szíved joga úgy gondolni , hogy nem tették helyre nagyszerűkedvesvezírünket .
A többiben egy véleményen vagyunk , de sajnos lesz ez még rosszabb is . :))
süti beállítások módosítása