Legyen SZAVA !

Legyen SZAVA !

A menekültek kriminalizálása és a kötvénybiznisz

A menekült és a gazdag kötvényes bevándorló hasonló kockázata.

2017. március 27. - Legyen SZAVA

Akkor lenne hiteles a Fidesz bevándorlási-politikája, ha nem menne párhuzamosan a letelepedési kötvény üzlet. Mert ez az offshore üzlet ugyanúgy a biztonsági kockázatot növeli, ami pedig a menekültekkel szembeni unortodox fellépés alapindoka. 

Tények: háziőrizetbe zárják a menekülteket. Konténer-börtönbe. Persze, nem azt mondjuk, hogy jöjjenek a menekültek csőstül. De azt se mondja senki automatikusan, hogy bűnözők. A világ nem ilyen fekete-fehér. Ez ugyanaz a hozzáállás, mint amikor a magyar adó jogszabályok eleve adócsalókként kezelik az adózókat. Jól esik? Nem. Gondolom, a háború, éhezés, gyilkolás, tömegsírok elől menekülőknek sem esik jól, hogy korlátozzák a személyi szabadságát, jogellenesen. 

Persze mondhatnánk, ne ide jöjjön. Maradjon a környéken, "kultúrkörében". Kezelje az arab világ a problémát helyben. Maradjanak a török gyűjtőtáborokban és ne meneküljenek az EU felé. Ez is igaz lehet. 

Az EU: innen jön a dolog belpolitikai kulcsa, mert a Fidesz a menekülteket eszközként használja. Az EU-val szemben. És nem az EU védelmében. Nem érdekli őket az EU védelme. Ezt mondják, de a cselekedeteik nem ezt bizonyítják. Csak és kizárólag belpolitikai célok és nem az EU megmentése a motiváció. A harc. Az ellenségkép. Biztonsági kockázat. Akkor lenne hiteles, amit mondanak és akkor lenne hiteles a Fidesz bevándorlási-politikája, ha nem lenne a kötvény üzlet.

Ha és amennyiben az EU-n kívüli külföldiek befogadása valóban problémát jelentene a Fidesznek, akkor mi igazolja Rogán-féle bevándorlási kötvényt? Amely rendszerben szinte kontroll nélkül jöhet bárki, bármilyen eredetű, ellenőrizetlen pénzzel (ha Orbán egykori szomszédja, Pharaon átcsúszott az ellenőrzésen, akkor mi lehet a többiekkel). Mindamellett, hogy az évtized offshore biznisze, legfőképpen a hivatalos bevándorlási politika legékesebb ellenbizonyítéka a kötvényezés. A kötvényes bevándorló ugyanolyan nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mert az ellenőrzés gyenge (lásd még az orosz útlevél kereskedelem). Ha a menekültnek lenne pénze, akkor gond nélkül jöhetne kötvénnyel, ha nincs, akkor konténerbe zárjuk. Ez az offshore üzlet tehát ugyanúgy a biztonsági kockázatot növeli, ami pedig a menekültekkel szembeni fellépés alapindoka.

Milyen üzenetet hordoz mindez a jövő nemzedéke felé? A nyitottság hiánya, az emberi jogi egyezmények sutba dobása, de közben a szeretet alapú erkölcsrendszer hirdetése zavart okozhat a fiatal fejekben. Az állam a gátlástalan és kétszínű magatartásával évtizedekre okozza a károkat, morálisan.

Legyen Szava!

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenszava.blog.hu/api/trackback/id/tr4012375397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.28. 05:43:38

Nem menekültek, hanem migránsok. Mit kellene tenni egy ellenőrizhetetetlen tömeggel szerinted?

A kötvény pedig gazdagok ügye, az átlagembernek erre nincs pénze. Így az egész senkit se zavar, s nem is jelent semmilyen veszélyt.

Legyen SZAVA 2017.03.28. 09:45:48

Aki menekült státuszért folyamodik, az menekültként kezelendő, amíg kivizsgálják, hogy valóban az-e vagy csak migráns (jobb megélhetésért lépte át a határt). Addig azonban - hatályos nemzetközi egyezmények szerint - nem lehet kriminalizálni. Pl. a magyarok '56-ban az osztrák gyűjtóházakban laktak, de kimehettek a városba. Ha bebizonyosodik egy menekültről, hogy nem menekült, na akkor kitoloncolják. Ez a jog.

A kötvény pedig igenis sok embert zavar és veszélyt is jelent. Először a magyar állam bukik rajta (zavaró): a kötvényt vissza kell fizetni a kötvény vásárlójának kamattal, a közvetítők jutalékot-díjat vonnak le mindkét féltől, másodsorban offshore cégbe megy a jutalék és a díj, tehát a magyar költségvetésbe nem folyik be adó (zavaró), harmadsorban nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, hogy igazolatlan pénzekből vásárolnak letelepedési jogot bárkik (veszély). Nyilván itt sem mindenki bűnöző, de az előzőekhez hasonlóan beleesik ez is, az is. Csak ennek van pénze valahonnan és ezért más elbírálás alá esik. Az EU védelmét hangoztatják, közben utálják az EU-t és letelepedési kötvény veszélyezteti az EU biztonságát. A blog bejegyzés erről a kétszínű magatartásról szól, amivel károkat okoznak (a fejekben is).

nemecsekerno_007 2017.03.28. 18:42:22

index.hu/kulfold/2016/08/10/ausztralia_nauru_menekulttabor/

Pedig 22 millióan laknak egy akkora országban mint Európa. Nyílván ez a másik véglet.

Amúgy meg olyan arányban kéne befogadni a közel-keleti menekülteket/migránsokat, amilyen arányban az országok kerestek az oda eladott fegyvereken. Ez nagyjából USA, Oroszország, Nagy-Britannia, Franciaország. Persze mindenkinek jogában áll hülyének lenni és vigyorogva befogadni a menekülteket/migránsokat míg mások pénzt keresnek az ügyön. (fegyverszállítás, embercsempészet) Ezt a leosztást még a legegyszerűbb választók is értik és nem nagyon kérnek belőle.

A humánumról meg csak annyit: Nagyjából azért van ennyi menekült/migráns, hogy olcsón megvehessük az okostelefont, benzint, banánt etc.... és, hogy kényelmesen élhessünk.

koala kóla 2017.03.28. 18:59:16

'Bezárják háziőrizetbe a menekülteket. Konténer-börtönbe.'

Ugyan. Bármikor távozhatnak.

'Persze, nem azt mondjuk, hogy jöjjenek a menekültek csőstül.'

Eddig azt mondtátok.

'De azt se mondja senki automatikusan, hogy bűnözők.'

S ki mondott ilyet?

koala kóla 2017.03.28. 19:01:25

'Aki menekült státuszért folyamodik, az menekültként kezelendő, amíg kivizsgálják, hogy valóban az-e vagy csak migráns (jobb megélhetésért lépte át a határt). Addig azonban - hatályos nemzetközi egyezmények szerint - nem lehet kriminalizálni. Pl. a magyarok '56-ban az osztrák gyűjtóházakban laktak, de kimehettek a városba. Ha bebizonyosodik egy menekültről, hogy nem menekült, na akkor kitoloncolják. Ez a jog.'

Ez a libsik jogértelmezése. Ami azt okozta hogy a nyugatiak képtelenek kitoloncolni a migrijeiket, miközben azok levadásszák őket.

Úgyhogy kössz, de kössz nem.

VaradiJanos 2017.03.28. 19:30:55

Nincsenek bezárva, Szerbia felé húzhatnak a francba. Izraelben legéppuskáznák őket, de arról nem szoktak index blogok születni.

Legyen SZAVA 2017.03.28. 20:42:09

koala kóla. kérjük itt a libsizést-fasisztázást mellőzni ezen az oldalon.

Ez a poszt igazából az eltérő bánásmódról szól, hasonló biztonsági kockázat mellett és a morális károkozásról.
süti beállítások módosítása