Legyen SZAVA !

Legyen SZAVA !

"Belecsinál a saját fészkébe"

2017. április 01. - Legyen SZAVA

A CEU bezáratásával összeáll a kép. Összeáll egy személyiség rajz. A szélsőséges elvtelenségé.

A FIDESZ nekimegy Sorosnak és bezáratná a CEU-t, elfogadja a pénzt, de támadja az EU-t, demokráciát színlel, de illiberális politikát hirdet, EU-s kötvényeket árul, de dörgölőzik az oroszokhoz. Aki régen támogatta, abba belerúg (Soros ösztöndíj), akitől támogatást kap, azt letámadja (EU). Régen szólt a "Ruszkik haza", most meg újra nyelves lett a csók (orosz Paks II.). Mindannak az ellenkezője van, mint amit korábban csináltak és mondtak  Elfelejtik, honnan jöttek. Honnan kapták-kapják a kenyeret. Ezt a nép úgy mondja: "Belecsinál a saját fészkébe". Felmerül a kérdés, milyen emberek állnak az ilyen politika mögött és a legfontosabb, ki szavaz még erre a csapatra?

Ezt már nem lehet reálpolitikának nevezni. Vagy elvtelen emberek mozgatják a háttérből a szálakat vagy ez már betegség az ország testén, amit meg kell gyógyítani. A megalomániát, nárcizmust még lehet kezelni, de a becsteleneséget és köpönyegforgatást nem. Az már a személyiség része.

A CEU bezársa kapcsán és az EU alapításnak 60. évfordulóján véletlen egybeesések történnek, melyek egyértelműsítik a Fidesz korrajzát. A fiatal demokratákból hogyan válnak öreg demagógokká. A liberális kispártból hogyan lettek diktatórikus állampárt. Ekkora leépülést (vagy pálfordulást) ilyen rövid idő alatt véghez vinni már klinikai kórképnek is megfelel. Vagy már öregkori demenciában szenvednek, vagy fogják a grabancukat kintről. A Közép-Európai Egyetemre főleg kelet-európai diákok járnak. Orosz, lett, litván, észt, lengyel, román. Magyar alig. Kit zavarhat ez? Putyin jön szóba. Ez lehet a külső motiváció.

Ha a belső motivációt keressük, akkor a jövő ilyenkori választásra felkészülés adja magát. Ez a Soros-bérencezés a  burkolt zsidóellenesség kódszava, üzenet az összeesküvés-elméletben hívőknek. Milyen választókra lő ezzel a Fidesz? Nyilván a keményvonalas Jobbik szavazókat akarja megszólítani, valamint a lecsúszó alsó-középosztályt, aki még érdeklődik a közélet iránt, de mást kell hibáztatnia a sikertelenségéért. A Fidesz készséggel keres nekik bűnbakot a menekültek, az EU és a CEU (Soros) képében. 

A nagy kérdés, hogy ezzel a becstelen és köpönyegforgató politikával a polgárság azonosulhat-e? Azt kell mondanunk, hogy a polgárság magára lett hagyva, pillanatnyilag nem képviseli őket senki, a Fidesz semmiképpen sem, mert szélre sodródott, jobb szélre. Középen szabad a hely.

Legyen Szava! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenszava.blog.hu/api/trackback/id/tr912393247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jolankovacs 2017.04.02. 08:09:08

Az itt csaholó CEU (Soros) ellenes trollbrigád tagjai valószínűleg most hallottak először erről az egyetemről. Valószínűleg azt sem tudják, hogy Soros eddig nem igazán ártott Magyarországnak. Valószínűleg azt sem tudják, hogyha igazán megrázná magát kb 24 óra alatt dönthetné be az országot és a forintot. (persze lehet, hogy jobban teljesítő gazdaságunk már ezt várja, nehogy spontán, magától omoljon össze, )
Csak Jézus szavait tudom idézni: bocsáss meg Uram nekik, nem tudják mit cselekszenek!
De ha mégis tudják, akkor itt nincs tovább.
Kérem az ország normálisabb felét, ne válaszoljanak ezeknek a trolloknak, mert azzal csak a propagandát etetik. úgy kell tennünk, mintha nem is léteznének.

koala kóla 2017.04.02. 08:11:51

@felucca02: Bokros aki a CEUn tanít már megmutatta mi viszi előre a nemzetet.

Neki is össze kéne fogni és megdönteni Orbán Viktort.

koala kóla 2017.04.02. 08:13:18

@jolankovacs: Soros üzletelt a nácikkal, aztán a kommunistákkal. Aztán majdnem bedöntötte az OTP-t.

Bár azzal használt hogy Bokrosnak van hol tanítani meg a kiöregedett SZDSZ kádereknek.

Pipas 2017.04.02. 08:15:30

@felucca02: "akkor a CEUt be kell zárni, azonnal."

Miért kellene? Ha egyetemet akarnak, akkor teljesítsék a követelményeket, amiket a magyar állami egyetemeknek teljesíteni kell. Ne felmentésért ácsingózzanak, hanem tessék teljesíteni a színvonalat, tessék akkreditálni és elindítani a képzéseket és senki sem fog ellenük menni. Az orbán pont ezt mondta.

Tudod mit mondott erre a rektoruk? Azt, hogy nincs kompromisszum. Na b+, a rektor azt mondta arra, hogy tartsák be a törvényeket mint a többi egyetem, hogy "nincs kompromissum". Aztán el is repült amerikába szólni, hogy a magyarok akadékoskodnak. És te ezeket véded.

Amúgy jártál egyetemre? Oktattál is? Tudod mi ment az elmúlt évtizedekben a magyar felsőoktatásban Ott voltál az egyetemek integrációjánál? És a blognai folyamatnál? Tudod miknek kellett megfelelni azért, hogy az egyetemek diplomákat állíthassanak ki?

sőőtnagyonis 2017.04.02. 08:18:54

Egy oka van ennek a bősz ámokfutásnak. A lopott pénz nincs biztonságban! Ezt a szabad rablást 2018-ig meg kell védeni valahogy ha másképp nem, el kell válni az eddigi szövetségesektől, hogy a szabályokat végleg megváltoztassák.
Nem lehet a végletekig üldözni a lakosságot, csak akkor, ha erre teljhatalmat kapnak. A valódi exodus akkor fog eljönni, ha a mostani szövetségeseket elhagyva, a keleti diktatúrák elé vetik az országot.
Valamikor Albánia volt ilyen makacs szabadságharcos, bunkerok épültek országszerte, és a nép nyomora a világelsők közé került.
Szóval vityka egy szarember, nem szabadságharcos. egy lebukott zsivány, akit mára külföldi diktatúrák támogatnak, az ország totális kiszolgáltatásáért.

Csillagszemű Juhász 2017.04.02. 08:19:16

@dunántúli gyerek: én értem, a CEU rossz, gonosz, nem is iskola. Te ezt nagyon jól tudod, tele vagy információval. Azt az egy apróságot áruld el nekem, hogy eddig ez miért nem zavart! Megint megmondták neked mi a rossz, és most ezt próbálod magadnak bizonyítani. Önálló gondolat, esetleg vélemény? Nem mered kipróbálni, hátha nem mindenben értesz egyet a vezérrel. Szóval egy hónapja miért nem hőbörögtél a CEU ellen? Mert ahogy látom mindent tudsz a diákokról, tanárokról, diplomáról. Kicsit olyan ez mint a sörös csillag. 20 évig nem zavart, most a magyarságod van megbántva.

felucca02 2017.04.02. 08:19:57

@Pipas: De hiszen teljesítenek minden követelményt, ezért oktathatnak.
Miről beszélsz? Milyen felmentésről?

De várjál, most halál kamionját olvasom, az sokkal szórakoztatóbb!:D

Pipas 2017.04.02. 08:20:10

@jolankovacs: "Valószínűleg azt sem tudják, hogyha igazán megrázná magát kb 24 óra alatt dönthetné be az országot és a forintot. "

Ó, tehát csináljuk azt, amit akar, mert árthat nekünk? Az megvan, hogy ez fenyegetés? Az megvan, hogy gazdasági terrorizmussal fenyegetőzöl? Azt érted, hogy egy külföldi potentátnak drukkolsz, hogy elvegye a saját hazád szabadságát. és önrendelkezési jogát?

koala kóla 2017.04.02. 08:22:07

@sőőtnagyonis: A lakosság összefog Orbán ellen!

És a CEUért is. Menjetek tüntetni ma is a CEUért mert tegnap csak 20an voltak!

felucca02 2017.04.02. 08:22:40

@sőőtnagyonis: Hááát, talán ne szarember, de valamikor a 90-es évek elején halálosan megsértették a szadeszesek, akkor halálos bosszút fogadott az értelmiség ellen, azóta ez hajtja. Tehát nem szar, azért, csak komplexusos.
Mindenesetre mentálisan nem egészséges, az hétszáz. Meg nem értem, hogy nekem és még pár milliónak mi közünk van az ő nyomorához.

midnight coder 2017.04.02. 08:23:55

@VT Man: "Amikor kezdenek fogyni a "miért szavazzunk a legkisebb rosszra - ami most a Fidesz" érvei..."

Akkor újra színre lép az MSZP egy újabb olyan alakkal mint a Botka ami mellett Orbán egész vállalható alternatívának tűnik...

felucca02 2017.04.02. 08:24:30

@Mr. Király Varangy: Ok, megnyugszik a beteg. tudod, van egy szint, amikor már nem érdemes szólni valakihez.

Pipas 2017.04.02. 08:24:53

@felucca02: "Miről beszélsz? Milyen felmentésről?"

Magyarországon az lehet egyetem, ahol van BsC képzés (alapképzés). Ez azt jelenti, hogy felvehetnek olyan hallgatókat, akiknek nincs diplomájuk és diplomát adhatnak nekik. Ez alól a szabály alól 2004-ben a CEU felmentést kapott és ezt törvénybe iktatták.

mkogy.jogtar.hu/?page=show&docid=a0400061.TV

Úgy tűnik a személyre szabott törvénykezéssel semmi gond, ha azt az mszp csinálja. :)

midnight coder 2017.04.02. 08:27:19

@felucca02: Ugyan már. Mára az SZDSZ-es értelmiség - ahogy kb. az egész humán értelmiség - tökéletesen elvesztette a súlyát, ezeken a papírkutyákon nincs mit bosszút állni. Ez nem a 90-es évek amikor a bölcsészek fújták a passzátszelet. Ma már az MSZP sem hajlandó etetni a saját értelmiségét - erről szól a Népszabó bukása, csak ezt a sok "értelmiségi" rohadtul nem képes felismerni, és pláne nem tudomásul venni.

nu pagagyí 2017.04.02. 08:28:39

@MaxVal BircaMan HJCD: A Fidesz valóban elszakadt a kezdetektől. Az emberi jogok csak addig érdekelték, amíg hatalomra nem jutott. Azóta pofás kis fasiszta párttá képezte magát, most éppen azon dolgozik, hogy emberi jogai csak a hatalmon lévőknek legyenek, az alattvalóknak ebből a drága kincsből már nem jut. Orbán utoljára a "gyurcsányi" diktatúra elleni "kordonbontás" következményeitől fosva vette igénybe a TASZ szolgálatait, amit most hálából elkezdett vegzálni.

Nem "világosodott" meg Orbán, hanem csak bebiztosítja az "örök időkre" gondolt hatalmát. Felszámol minden utat, amin ő hatalomra került. Felszámolja a demokráciát, megvonja az "alattvalók" jogait, büntetendővé teszi a gondolkodást.

Amúgy meg, "gyere haza fiatal!" - és élvezd a mocskot, amit a haverjaid rittyentenek itt minálunk. A goj motoros kultúrát, a lovagkeresztes mocskolódást, a strómangazdaságot és rezsiblokkot.

dunántúli gyerek 2017.04.02. 08:28:57

@Csillagszemű Juhász: Valóban tele vk információval.

2004ben a CEU miatt módosította a MSZP az oktatási tv-t, kivételt kapott, nem kellett alapképzéseket indítani.

2011ben a Fidesz előírta az új szabályokat, és 5 évente ellenőrzést írt elő.

A határidő eltelt, ellenőrizek, 27ből 26 egyetemnél hiányosságokat találtak. Ezeknek a javítására kapnak 1 év határidőt, erre a CEU és a Soros médiumok hisztizni kezdtek.

Itt tartunk most.

Én mindenképpen kidobnám őket, amíg a Helsinki Bizottságot és az Amnestyt nem állítja le gyuri bácsi, hogy ne védőügyvédkedjenek a migránsoknak Magyarország ellen. Legyen már hazafi, mint egy rendes magyar zsidó!

Csillagszemű Juhász 2017.04.02. 08:30:39

@Pipas: te ne gyere önrendelkezési joggal! Ebben mi volt a fenyegetés? Ha Soros azt üzeni: Srácok nyugi, mert pár barátommal intézek neketek egy 400 forintos EUR fx rate-et, az fenyegetés. Az, hogy valaki leírja, hogy megtehetné, de nem teszi, az nem fenyegetés, csak a kis bugyuta agyadban. Ha azt írom, az oroszok két nap alatt szarrá bombáznák az országot ha akarnák, akkor ez most fenyegetés? Érzed milyen hülyeségeket beszélsz? Nyilván nem :D

Pipas 2017.04.02. 08:31:23

@nu pagagyí: "A goj motoros kultúrát,"

Nem azért, de magyar gárda masírozásból és cigánygyilkosságokból is jobban állunk mint annó a szocik alatt. :D

nu pagagyí 2017.04.02. 08:31:31

@midnight coder: A diktatúrákban kevés súlya szokott lenni a szabad gondolatnak. Például te már tökéletes alattvaló vagy, mehetsz gyereket verni a határra.

felucca02 2017.04.02. 08:31:58

@midnight coder: Értelek én és még igazat is adok neked! És mit gondolsz, értelmiségiként hogyan kellene tudomásul vennem az általános elbutulást? Mi a helyes stratégia? Beállni egy populista népvezér mögé, helyeselni neki és hívévé válni? Vagy mi munkál a fejedben?

hexa 2017.04.02. 08:32:21

@jolankovacs: "Valószínűleg azt sem tudják, hogyha igazán megrázná magát kb 24 óra alatt dönthetné be az országot és a forintot"
Valószínűleg te sem tudod, miket csinál ez a jótétlélek, pl. hogy próbálta meg bedönteni az OTP árfolyamát 2009-ben. De persze, tudjuk, mindenki fizetett troll, aki ezt az arcodba dörgöli.

index.hu/gazdasag/tozsde/2009/03/26/soros_allt_az_otp_oktoberi_megtamadasa_mogott/
"A PSZÁF közel félmilliárdos bírságot rótt ki a Soros Fund Management LLC-re"

Csillagszemű Juhász 2017.04.02. 08:34:16

@dunántúli gyerek: nem az érdekel mit olvastál az elmúlt 3 napban, és ebből mi az ami neked tetszik. Olvastál te sokminden mást is, csak azok tuti mind hazugságok. :D

Pipas 2017.04.02. 08:34:51

@Csillagszemű Juhász: "Az, hogy valaki leírja, hogy megtehetné, de nem teszi, az nem fenyegetés, csak a kis bugyuta agyadban."

Ja, ja. Nem tudod mi az a fenyegetés. Nincs probléma.

dunántúli gyerek 2017.04.02. 08:36:27

@Csillagszemű Juhász: Soros CEUját ki tudja dobni Orbán, és nem is fog befosni tőle, ha az osztrák bankoktól és az IMFtől nem fosott be.

Klausék is kidobták a CEUt Prágából, akkor jöttek ide.

De fontosabb lenne egy jó alkut kötni, pl. állítsa le a TASZt az Amnestyt a Helsinkit meg a többi szarkavaró szervezetét a migri és cigányvédelemről, az fontosabb az országnak mint hogy egy kamuegyetemmel több vagy kevesebb marad Budapesten.

inebhedj - szerintem 2017.04.02. 08:38:55

Egyfelől legfeljebb a balszélre sodrodhatott a Fidesz, mivel egy egyértelműen baloldali pártról beszélünk, ahogy az összes többi párt esetében is. Másfelől az elmúlt 27 év demokráciájába szervesen beleillő hagyományörző pártról van szó, amiből az következik, hogy az összes rendelkezésre álló alternatíva áll-alternatíva, azaz mit sem különböznek egymástól, ugyanazon üzleti-rokoni-baráti kör tagjai (sőt sok esetben konkrétan ugyanazon személyekről is van szó, akik hol ennek, hol annak a pártnak színeiben tűnnek fel). Ebből következően ugyanazok szavaznak, akik eddig is szavaztak ezekre a csapatokra.

Ez egyébként megmagyarázza, hogy az "ellenzéki" blogok miért is nem különböznek világnézetükben, retorikájukban a "kormánypárti" blogoktól, hogy a szavaink jelentése a gyakorlatban hogyan változott meg, a liberálisnak nálunk miért nincs köze a liberalizmushoz, a jobboldal miért baloldali, a diplomásokat és irodában ülöket miért hívjuk teljesen értelmetlenül értelmiséginek, az élettársi szerződésre miért mondjuk, hogy házasság, a gyermektelen párokat miért nevezzük családnak, stb, stb, stb.

Pipas 2017.04.02. 08:43:05

@inebhedj - szerintem: "mivel egy egyértelműen baloldali pártról beszélünk" Mivel gondolnád ezt bizonyítani?

has 2017.04.02. 08:47:52

@dunántúli gyerek: Nálatrok a pucsítás nagyon megy, csak sorba kell állni a főnök hátsójánál.
Ezeket a dumákat egyébként a szemináriumon tanultad, vagy le van írva, csak ctrl V-t használod?

dunántúli gyerek 2017.04.02. 08:47:56

@inebhedj - szerintem: Valahol baloldali párt a fidesz, hiszen a dolgozó réteget képviseli.

De európában minden nemzeti párt jobboldalinak nevezendő, és minden zöld-vörös-kozmopolita- párt pedig baloldalinak. Baloldali globalizációellenes anarchista pártok léteznek, jobboldali nemzetközi globalizációpárti pártok nem léteznek.

dunántúli gyerek 2017.04.02. 08:48:45

@has: Mindig van továbbképzés, én már a választások előtt trainer leszek.

jjoey 2017.04.02. 08:48:49

@Pipas: nincs is jobb vas reggel egy kis gyűlöletnek a kávé mellé. Orvos látott már?
Maga a tény, hogy létezel is bizonyítja, akik ellen agalsz mennyire toleránsak, tehettek volna sem söpörtek el a föld színéről, na ezt sose fogod felfogni és maradsz egyszerű bedolgozo, autoosszecsavarozo, kínai és India melosok pénzével versenyző. De legalább ha neked szar, másnak is legyen. Jó mentalitás!

Csillagszemű Juhász 2017.04.02. 08:49:54

@dunántúli gyerek: ahogy látom nagyon sokat olvastál a CEU-ról az elmúlt napokban. Ez tényleg egy bajjibsi fertő. Heineken ügy hogy áll? Converese cipőmet még hordhatom?

dunántúli gyerek 2017.04.02. 08:52:13

@Csillagszemű Juhász: A Heineken ügy teljes nemzeti győzelemmel végződött. Soros megfenyítése keményebb dió

jjoey 2017.04.02. 08:53:55

@dunántúli gyerek: amikor téged vag pofán a jard közúti ellenorzeskor mert nem méltóságos uramoztad le, akkor mi lesz? A panaszkodasodra meg még te kapsz 2 év 4 ev probaval mert rágalmaztad a hatóságot?
De gondolom hiszel az onkontrollban, mint racsi a saját lábával állva mások laban-ban, vagy a gázos Lőrinc a kisvasutban..., gondolkozz, tudom, megerolteto.

dunántúli gyerek 2017.04.02. 08:55:39

Annyira kínos lett a tegnapi Soros szimpátiatüntetés, hogy az Index le sem merte hozni.

Viszont, és itt jön a jó hír - ma is lesz!

dunántúli gyerek 2017.04.02. 08:56:41

@jjoey: Én is félek, mi is félünk, mindenki fél.

Összefogást!

jjoey 2017.04.02. 08:57:23

@dunántúli gyerek: jaja, meg nem láttál szerb importsort multitol?
Idő kérdése a pakolás, de sebaj, kell a közmondás majd.
Alapvetően, ki nem szarja le ha egy koklernekimegy egy másik cégnek, legyen az ő dolguk.
De várd ki amíg a románok bezártak 2 magyar egyetemet, na akkor kihez szalad a vezir? Úgy fogják tököm rúgni meg strasbpurgban is, hogy már Ankara segíthet neki...

nu pagagyí 2017.04.02. 08:58:14

@Pipas: "Nem azért, de magyar gárda masírozásból és cigánygyilkosságokból is jobban állunk mint annó a szocik alatt. :D"

A csürhét most most más köti le. Végre szabadon fosztogathatnak állami segítséggel.

dunántúli gyerek 2017.04.02. 08:59:34

@jjoey: A romániai magyarok ezért szavaznak csak az MSZPre! Tudják kire számíthatnak!

jjoey 2017.04.02. 08:59:38

@dunántúli gyerek: tévedsz, én nem félek. Megoldottam. Ennyi. Ne izgulj, nem fogok kintről szavazni....es képeslapot sem küldök sechellrol, de narancsot sem.

nu pagagyí 2017.04.02. 09:01:46

@dunántúli gyerek: Csináltatok egy kis reklámot a Heinekennek meg annak az erdélyi, másik holland sörgyárnak. Köszönik szépen.

jjoey 2017.04.02. 09:02:27

ántúli gyerek: jaja, kell is az, te adózól úgy, ahogy ő akarja. Ő nem vallal felelosseget a döntésekert. Eseted a biodroid kategoria...így egyszerűbb az élet, nem kell gondolkodni.

élveteg 2017.04.02. 09:02:52

Itt van a kutya elásva :

(2) Az Egyetem alapképzést nem folytat, egyebekben a nem állami egyetemekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint működik.

Tehát ha valaki gründolni akar egy egyetemet akkor alapképzést is kell folytatnia Kivéve na nem a gyevi bírót hanem CEU-t Namost azt nem értem mi a gond ha valaki ezt szóvá teszi? Netán el szeretné érni hogy ez kiváló műintézményre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak mint más nem állami egyetemre ?

nu pagagyí 2017.04.02. 09:04:03

@dunántúli gyerek: Nem tudjuk, hogy a romániai magyarok kire szavaznak. Ellenőrizhetetlen a levélszavazás.

dunántúli gyerek 2017.04.02. 09:05:05

@nu pagagyí: érdekes, 2014ben tudtuk

nem az mszp-re ha lemaradtál rolla

nu pagagyí 2017.04.02. 09:06:46

@élveteg: Eddig sem volt állami egyetem a CEU. Nem a te pénzedből vegetál, nem is akar állami egyetem lenni. Szarből már van elég.

Csillagszemű Juhász 2017.04.02. 09:07:04

@dunántúli gyerek: milyen teljes nemzeti győzelem? Leveszik a kommunista csillagot? Converse-t hordhatok? Milky Way még kapható? Gyerek szereti, tudod...

dunántúli gyerek 2017.04.02. 09:08:34

@nu pagagyí: Az oké csak akkor felejtse el a diplomájának az állami akkreditációját

Nem állami bótra nem vonatkoznak a tvek felétek?

nu pagagyí 2017.04.02. 09:09:17

@dunántúli gyerek: Nem tudjuk ki adja fel ténylegesen a postára a micsodát. Ellenőrizhetetlen. Menjenek ők is a konzulátusra, aztán szavazzanak személyesen, mint a nyugati országokban élő magyarok.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.04.02. 09:11:19

Figyelem!

Elmondom a balos kollégáknak hogy mi a helyzet.

2022ig valószínüleg 2/3dal kormányzunk, és mivel az hosszú idő, el lehet menni.

Addig is mi mondjuk az igazat, ti meg a magatokét.

A főnök szava pedig törvény. Remélem vágjátok, hogy ez mit jelent.

élveteg 2017.04.02. 09:13:53

@nu pagagyí:

Aztán én azt hol írtam hogy állami egyetem volt ?

dunántúli gyerek 2017.04.02. 09:13:53

@nu pagagyí: 'Menjenek ők is a konzulátusra, aztán szavazzanak személyesen, mint a nyugati országokban élő magyarok.'

Már miért tennének ilyet? Ők is elköltöztek a hazájukból?

Vagy azért hogy a szlovákok, a nagykövetségnél lesben állva megfoszthassák őket az állampolgárságuktól?

nu pagagyí 2017.04.02. 09:18:12

@dunántúli gyerek: Az akkeditációnak nem feltétele, hogy állami pénzt kelljen rá pazarolni. Elég a minőség is. Persze egy diktatúra olyan törvényt hoz, amilyet akar, aztán telepofával hirdeti az új "igazságot". Állítólag nálunk köztársaság van, ahol nem gátolni kellene a polgárok tevékenységét. Nem az állam kizárólagos hatásköre sem az oktatás, sem a szociális munka, sem a politizálás. Nagyon kezd lekopni a demokratikus máz a rendszerről. Te is szívhatsz még a mostani "barátaid" önkényétől. Nem biztos, hogy bírod majd a gerinctelenségi versenyt.

nu pagagyí 2017.04.02. 09:20:23

@dunántúli gyerek: "Vagy azért hogy a szlovákok, a nagykövetségnél lesben állva megfoszthassák őket az állampolgárságuktól?" A magyar állampolgárságuktól nem tudják megfosztani őket. Nem merik vállalni?

dunántúli gyerek 2017.04.02. 09:21:41

@nu pagagyí: te mi a tökömről beszélsz?

(2) Az Egyetem alapképzést nem folytat, egyebekben a nem állami egyetemekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint működik.

Hol látsz te itt olyat, hogy állami?

Jakab.gipsz 2017.04.02. 09:29:18

A jó deák előbb-utóbb ki növi az iskolát. Ez az igazság a volt Oxfordi diákokra is vonatkozik.

Soros Gyuri pedig csak egy sima pszicho és szociopata ateista filozófus, aki szeret kisistent játszani.

Kinevetni kell ez az egyetlen ellenszer, nem pedig érte és az intézményér tüntetni.
Ne ugráljatok az aranyborjú körül.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.02. 09:34:24

@nu pagagyí:

A Fidesz uktraliberális pártnak indult, majd a pártvezetés lassan rádöbbent ennek tarthatatlanságára, s jó irányban változott. Ennyi az egész. Mit nem értesz ezen?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.02. 09:35:29

@nu pagagyí:

" csak bebiztosítja az "örök időkre" gondolt hatalmát"

Nem éppen, Csak nyerjetek jövőre több szavazatot, mint ő, s ti lesztek hatalmon. Mi az akadálya ennek?

dunántúli gyerek 2017.04.02. 09:36:24

@MaxVal BircaMan HJCD: Az SZDSZ pedig nem ultraliberálisként indult, majd rádöbbent ennek tarthatatlanságára, és azzá vált. Aztán megszünt.

nu pagagyí 2017.04.02. 09:36:37

@dunántúli gyerek: Nem érné meg kockáztatni egy gazdag ország állampolgárságát egy szegényért?

dunántúli gyerek 2017.04.02. 09:40:09

2 állampolgárság jobb mint 1.

És nemzeti kötelességük a kémkedés, ami akkor az igazi, ha állampolgárok.

nu pagagyí 2017.04.02. 09:42:55

@MaxVal BircaMan HJCD: A szavazásra jogosultak egyharmadának szavazatával kormányoz a kétharmad ellen. Amolyan bolsevista módon. A fityesz most éppen durva kampányra számít, de nem tűnik fel nekik, hogy immár 7 éve közpénzből, folyamatosan folyik a durva kampány. Ők csinálják. Most éppen ott tartanak, hogy mindenki hazaáruló, aki nem tapsol a tolvajlásaikhoz, sunyiságaikhoz, ostobaságaikhoz. Kártékony és méltatlan hozzánk ez a rezsim.

nu pagagyí 2017.04.02. 09:45:27

@dunántúli gyerek: Azt hittem "elveid" vannak, akármilyenek is. Jó kommunista lesz belőled, ha úgy hozza a sors.

nu pagagyí 2017.04.02. 09:46:24

@MaxVal BircaMan HJCD: Mi az, hogy ultraliberális? A szitokszó fokozva?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.02. 09:48:21

@nu pagagyí:

Azaz mint 2006-ban Gyurcsány?

A szavazásra jogosultak 32 %-nának szavazatával uralkodott, a 68 %-os többség ellenében.

Atya Isten, Gyurcsány diktátor volt!!!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.02. 09:49:46

@nu pagagyí:

A "liberalizmus" nem szitokszó, hanem egy politikai eszme neve.

Az ultra- előtag azt jelzi, ennek szélsőséges verziójáról van szó.

dunántúli gyerek 2017.04.02. 09:51:10

@MaxVal BircaMan HJCD: A CEUs nobel-díjas része volt ultraliberális az SZDSZnek?

dunántúli gyerek 2017.04.02. 09:53:34

@MaxVal BircaMan HJCD: Egyébként Te vagy a legnagyobb arc az egész magyar blogvilágban. Mindig szeretem a kommentjeidet olvasni.

Kár hogy Bulgária messze van, és én utálok Horvátországnál messzebb menni a tengerért. Van ott valami jó sör?

2017.04.02. 10:08:18

"A nagy kérdés, hogy ezzel a becstelen és köpönyegforgató politikával a polgárság azonosulhat-e?"

Itt nincs polgárság, csak fideszes hűbéri társadalom. Ehhez hozzáadjuk a tolvaj pártoló, hazaáruló fideszes proli szavazóbázist meg a kutyás szarháziakat, az oroszbarát nácikat, és rögtön meglesz, hogy a bűnöző maffia miért marad majd hatalmon kétharmaddal. Aki meg nem tud csomót kötni a farkára és a becsületes adófizetők pénzéből kap gyerektámogatást, ugyancsak a banditák szekerét tolja. A bringásokra ne is térjünk ki: ők a motoros szarháziakkal a legnagyobb liberális fideszcsürhe. Na ezekkel csináljatok jó Magyarországot, hülyék.

Netuddki. 2017.04.02. 10:29:37

Egy újszülöttnek minden vicc új.

"Legyen SZAVA 7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2017.03.07. óta tag."

A fidesz egy tolvaj bűnözők által vezetett maffia. Ezt már nagyon régen lehet tudni, és minden héten ezt a tényt megerősítik. A nagy kérdés csak az, hogy meddig tűrjük? Ennyi.

Netuddki. 2017.04.02. 10:32:12

@dunántúli gyerek: "@MaxVal BircaMan HJCD: Egyébként Te vagy a legnagyobb arc az egész magyar blogvilágban. Mindig szeretem a kommentjeidet olvasni."

Mit képzelsz tolvajfidesz troll! Azért fizetnek, hogy az orbán valagát nyaljátok, ne egymásét.

Muhaha!

Netuddki. 2017.04.02. 10:32:55

@dunántúli gyerek: Ja, és a birka nem magyar, hanem bolgár, tudhatnád tolvajfidesz fasszopó!

nu pagagyí 2017.04.02. 10:36:25

@MaxVal BircaMan HJCD: Az még demokrácia volt. Nem volt teljhatalma senkinek, lehetett tüntetgetni, sztrájkolgatni, a közmédiában Szíjjártót hallgatni, nem tették gazdaságilag lehetetlenné az ellenzéki médiát, az ellensúlyok ellensúlykodtak, a kormányzáshoz koalíció kellett. A közérdekű adatokat ingyen megkapták (és meg is kapták) a polgárok, az önkormányzatok autonómok voltak, a kormány nem szólhatott bele, hogyan adósítják el az ellenzéki vezetésűek saját magukat. Nem voltak politikai tisztogatások az államigazgatásban, nem volt feltétel, hogy a tanár nézetei tetszenek a Kliknek, mert Klik sem volt, az oktatási intézményeknek megvolt az autonómiája. A törvénytervezeteket meghirdették előre, egyeztettek róla a szakmai szervezetekkel. STB.

Szóval más rendszer volt, egy szabadabb és jobb.

Jakab.gipsz 2017.04.02. 10:46:31

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
A szád is kutyaszaros nem csak a város, mert csak annyit tudtok, hogy egymás fenekét körbe nyaljátok. Beszélni se tudnátok, ha nem lennének a magyarok, csak makogni mint egy majom.

Pipas 2017.04.02. 10:49:35

@nu pagagyí: "Nem volt teljhatalma senkinek, lehetett tüntetgetni"

ha-ha, ne röhögtess, az orromon jön ki az energiaital. :D

elemes 2017.04.02. 10:51:36

gratulálok a poszternek, Orbán Viktor méltó tanítványa lehet.

nu pagagyí 2017.04.02. 10:56:52

@Pipas: Tőled nem is várom, hogy bármit is megértsél. Ezt a rendszert neked találták ki, nem kell már gondolkodnod, amúgy sem ment.

torró 2017.04.02. 11:08:32

Szóval, ha jól olvastam, 10 hónap alatt lehet diplomához jutni? De ha több idő is kell hozzá, mire jó? És a diploma munka? Vagy aki itt tanul annak összeütnek valamit? És akkor az oké? Csak a Schmidtté nem volt oké? Nem akarom elővenni ezt a dolgot vége van, csak annyit, hogy ismerve a Magyar viszonyokat, összevetve a pali bácsiéval, igazság szerint, az ismerősök akik diplomát szereztek, ők mondták! A diplomák 80%-t vissza lehetne venni ezen az alapon!. De nem akarom már ezt firtatni, csak a CEU diploma kapcsán jutott ez eszembe. Szóval a kérdésem, mennyi pénzért adnak seggtörlő papírt. Ha csak arra jó? Jó ez nekünk? Tehát azt várom, hogy valaki konkrétan írja már le nekem, hogy hogyan is van ez. Tudom! A gugli a barátom, de hátha van itt valaki a jobban tudja. Mert nekem halvány lila pót fingom sincs róla. Mindig azt mondták nekem, ha nem tudsz valamit kérdez! Na! Megtettem.

vajdasagi 2017.04.02. 11:34:54

@dunántúli gyerek: "És nemzeti kötelességük a kémkedés, ami akkor az igazi, ha állampolgárok. "

Te beteg vagy. Menjél, kezeltesd magad.

vajdasagi 2017.04.02. 11:45:33

@torró: A diákok nagy többsége külföldi. Tandíjat fizetnek, itt költik a pénzüket és ezen keresztül ÁFA-t fizetnek. Ez gazdaságilag hasznos nekünk. A diplomáról nem tudok - de kit érdekel! Ha ér valamit amerikában, az ő dolguk. Ha lenne informatikus képzésük, arról tudnám, hogy jó vagy rossz. De nincs olyanjuk. Akinek meg olyan szakember kell, akit a CEU is képez, az úgyis tudja, hogy a CEU-s posztgraduális képzések jók-e vagy sem.

Hülye a NER, hogy ilyesmivel foglalkozik, sőt hadakozik. És egyetemet bezáratni baromság. A tőlük befolyt pénzt kéne a hazai egyetemek felvirágoztatására költeni. Ez annyira egyszerű, mint a faék. De sajnos a NER-ben nem prioritás a tudás megszerzése. Talán mert könnyebb a tudatlanok felett uralkodni.

Pipas 2017.04.02. 11:56:59

@nu pagagyí: "Tőled nem is várom, hogy bármit is megértsél."

Ne áltasd magad, tökéletesen értem miket mondasz. Csak nem hiszem el.

@vajdasagi: "A diákok nagy többsége külföldi. Tandíjat fizetnek, itt költik a pénzüket és ezen keresztül ÁFA-t fizetnek. Ez gazdaságilag hasznos nekünk."

A puszta tény, hogy fizetnek adót soha nem jogosított fel senkit semmire. A prostituáltak és a kábítószer űrusok is sok pénzt vonzanak az országba mégsem teszi ez legitimmé őket.

"A diplomáról nem tudok - de kit érdekel! Ha ér valamit amerikában, az ő dolguk. "

A magyar diplomával vannak fenntartásaink. Amerika olyan diplomát ad, amilyet akar.

"Hülye a NER, hogy ilyesmivel foglalkozik, sőt hadakozik. És egyetemet bezáratni baromság. A tőlük befolyt pénzt kéne a hazai egyetemek felvirágoztatására költeni. Ez annyira egyszerű, mint a faék."

Ez egy vélemény. Elég egyszerű vélemény valóban, de nem ez az egyedüli megoldás, sőt nem is valószínű, hogy a legjobb. Gyakorlatilag azt mondod, hogy a minőségbiztosításról mondjunk le és hagyjuk, hogy a 28 gagyi egyetem annyi gagyi diplomát nyomtasson amennyit csak akar, szopassa vele a magyar és a külföldi állampolgárokt. Nos, ez szerintem bűnös gondatlanság lenne.

"De sajnos a NER-ben nem prioritás a tudás megszerzése. "

Mert nem azt csinálják amit te jó ötletnek gondolsz. Nyilván hatalmas tapasztalatod van, nyilván pontosan tudod, hogy mire van szüksége a magyar felsőoktatásnak. Például 28 gagyi egyetemre, akik tudás nélkül, erőfeszítés nélkül megszerezhető kamudiplomákkal csalogatják magukhoz a fiatalokat és nyilván aki ezt meg akarja akardályozni, az csak azért teheti, mert a tudás maga nem érdekli.

Az álegyetemek véleményem szerint hatalmas károkat okoznak a magyar felsőoktatásnak és így amit te javasolsz kimondottan "tudás ellenes". Miközben azt állítod, hogy a kormánynak nem a tudás megszerzése a fontos.

torró 2017.04.02. 12:10:43

@vajdasagi:
Köszi! És erre mondhatnám Bendegúz szavaival, hogy "hol itt a probléma"? Az a gyanúm, hogy hogy ez is gumicsont! Addig is ezzel foglalkoznak, meg tüntetnek, nem a fontosabb ügyekkel. Szerintem!

Habony Árpád. 2017.04.02. 12:11:59

30 ember vett részt a DK, kamuegyetemért tartott tüntetésén.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Pipas 2017.04.02. 13:03:18

@Habony Árpád.: és az index nem hozza címlapon? miért nem? :)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.02. 13:08:45

@dunántúli gyerek:

A XIX. században cseh mesterek alapítottak több bolgár sörgyárat. Én sajnos nem vagy sörivó típus, de a hozzáértők azt mondják, jók a bg sörök.

sőőtnagyonis 2017.04.02. 13:10:20

Én csak azt hiányolom a NERben, hogy kevés tájékoztatást kapunk Oroszországból.
Miért érdemes nekünk a Gripenekkel az Admirál Kuznyecov hordozó mellé a tengerre szállni, amikor ott van a széles hátú USS Ronald Reagen.?
Kérdezzük már meg legalább a pilótáinkat, ha a balfasz Szíjártó erre képtelen.

sőőtnagyonis 2017.04.02. 13:12:41

@MaxVal BircaMan HJCD: Ez a blog leginkább Bica szaros, ha má alpáriak vagyunk, tisztázzuk a szerepeket.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.02. 13:20:18

@nu pagagyí:

Azaz a neked tetszők nyernek, az oké. De ha más, az nem.

Vicces vagy.

Nagyorrú Barbi 2017.04.02. 13:25:51

@nu pagagyí: "A szavazásra jogosultak egyharmadának szavazatával kormányoz a kétharmad ellen. Amolyan bolsevista módon."
A hat elemid sincs meg, úgy látom...

Nagyorrú Barbi 2017.04.02. 13:29:37

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Sírva fakadnál , ha tudnád mekkora bunkó vagy...

Habony Árpád. 2017.04.02. 14:09:47

" hogy a polgárság magára lett hagyva, pillanatnyilag nem képviseli őket senki, a Fidesz semmiképpen sem, mert szélre sodródott, jobb szélre. Középen szabad a hely."

Hat persze a polgarsagot, kizarolag az olimpiat megbuktato, 23 millio romanozos, szemeket kilovo, embereket gyilkolo liberalis baloldal tudja kepviselni, senki mas.

Legyen SZAVA 2017.04.03. 10:03:16

@Habony Árpád.:
Éppen arról szól ez a poszt, hogy "középen szabad a hely". Vagyis a baloldal sem képviseli jelenleg a polgárságot.

sőőtnagyonis 2017.04.04. 10:19:30

@koala kóla: Ja, hogy te és a zemberek biztonságban érzed magadat! Egyenlőre...
süti beállítások módosítása