Legyen SZAVA !

Legyen SZAVA !

Választásnak látszó tárgy, avagy a Kamuparlament létrehozása

A KAMUPARLAMENT LÁTSZATVÁLASZTÁSA

2018. április 09. - Legyen SZAVA

A laikus is látja, nincs rendben ez az ábra, hogy “narancsba borult” volna szinte az egész ország. Nem lehetséges ilyen mértékű győzelem, csak egy egy banánköztársaságban vagy Urambocsá', egy diktatórikussá váló rendszerben. A színjáték folytatódik, és a megtévesztett nép tapsol hozzá. Ez egy látszatválasztás útján létrejövő látszat parlament, egy KAMU, ami nem tükrözi a valós választói akaratot. Egy látszatországban, ahol látszat az Alkotmánybíróság, látszat a kormányzás, látszat a választási iroda és egyéb látszat sóhivatalok (pl. GVH, Számvevőszék), látszat a közmédia, minden hatalmi és gazdasági ág EGYETLENEGY ember akaratának van alárendelve. Ő dönt a törvényekről, a költségvetésről, a hadseregről, a médiáról, sok ezer milliárd közvagyonról. Felesleges bemenni a Parlament épületébe, az ellenzéknek pláne, csak kivülről fogják szemlélni a műsort, érdemi ráhatásuk nincs és nem lesz. A 2/3 egyenlő a TELJHATALOMMAL.

valasztas_2018.jpg

A jelen választási rendszer 2011-ben lett elbaltázva, amikor vette a Fidesz a történelmi bátorságot, hogy egymaga új választási törvényt (és Alaptörvényt) fogadjon el az emberek feje fölött. Azóta lejt a pálya. Feléjük. Nem kicsit. 

2014-ben 44% szavazattal szereztek 66%-ot, most is hasonló lesz a helyzet (48=67). Igazi Grál-lovagok ők, akik csináltak maguknak egy szabályrendszert. A számukra oly kedves focis hasonlattal élve: rúgnak 4 gólt, de végül 7-t írnak be nekik.
Mit ne mondjunk: a sportszerűség csúcsa, sóhajtozhatnánk, hogy így könnyű. Ehhez a “győzelmi” arányhoz persze kell még az ellenzék széthúzása is, de akkor is, rendjén van ez? Nem azt várja el a szavazó, hogy ha egy párt 48%-t szerez (annyi választópolgár szavaz rá), akkor annak annyi mandátuma is legyen? És ne másfélszer annyi.

Micsoda arcul csapása ez a szavazóknak, akik azért mentek el ilyen nagy számban szavazni - feléledve apátiájukból -, mert valamilyen VÁLTOZÁST AKARTAK. Egy kontrollált Fideszt és nem megint egy teljhatalmú Fideszt. Milyen üzenet ez most a választóknak (és a fiataloknak) hosszútávon? Ha megfeszülsz sem lehet még egy döntetlent se kihozni, mert IGAZSÁGTALANOK a szabályok. Persze, az ellenzéknek is van szerepe, hogy nem álltak be egy jelölt mögé minden körzetben, de akkor is keser-édes ez a "győzelem" a Fidesznek. ARÁNYTALANUL túlnyerték magukat.

Felmerül a kérdés: az új 2/3-dal mit fognak most kezdeni, QUO VADIS, MAGYARORSZÁG? Akár jóra is fordíthatnák ezt a hatalmat. Ugyanis bármit megtehetnek, ha a nép hagyja és miért ne hagyná, eddig is működött az agymosás és a szalámi taktika. Bármilyen sarkallatos törvényt átírhatnak, legfőbb ügyész örökre megválasztják, a Várat "kisajátítják" maguknak, bármilyen állami vagyont zsebre tehetnek (Paks, stadionok, a Vár átépítés árai büntetlenül triplázódhatnak), a választást, mint olyat el is törölhetik (ja nem, a látszatot fenn kell tartani), kiléphetnek az Unióból, csatlakozhatnak Oroszországhoz. Lehetnénk pl. királyság, vagy örökös és örökletes elnöki hatalom Viktornak és leszármazóinak, de elég lesz a választással csak 6-10 évente bíbelődni. A sajtó nagy részét már bekebelezték (ez folytatódni fog), az energia szektorra rátették a kezüket, az ingatlanvagyonuk kolosszális, bankrendszer pipa, most lesz mobilcégük is (Telenor). A bíróságok és a bírók eddig még ellenálltak, de azoknak is nekimennek, és ha lepattannak, akkor majd kiépítenek egy párhuzamos bírósági rendszert a Közszolgálati "egyetem" (volt foxi-maxi) klientúrából, akik úgy táncolnak, ahogy Orbán fütyül (ezt már megkezdték a közigazgatási bíróságokkal). A gazdaságban minden és mindenki - aki nem exportra termel - az államtól fog függeni, a belföldi KKV piacok még jobban torzulnak, a független tájékoztatás elhal, aki nem igazodik, azt félreállítják. 

Amíg a nép ezt az egyoldalúságot, ezt a SPORTSZERŰTLEN ÁLDEMOKRÁCIÁT nem érti meg, nem látja át, addig ez nem fog változni. Most talán ráébrednek, hogy nem létezik olyan egy demokráciában, hogy szinte egy egész ország egyfelé szavazna, minden narancsszínű lenne, miközben csak 48% tette oda az X-t, ez nem stimmel, NEM TISZTESSÉGES. Ez a ráébredés viszont eltart egy darabig, addig meg megy tovább a kirakatban a parlamenti színjáték és a propagandisztikus kamunikáció...


Legyen Szava!

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenszava.blog.hu/api/trackback/id/tr6613819658
süti beállítások módosítása